Hoşgeldiniz  

Tarihin sanatla buluştuğu Phaselis Festivali başlıyor

Semih Köken | 08 Eylül 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

Tarihin sanatla buluştuğu Phaselis Festivali başlıyor

PANDEMİ nedeniyle 2 yıl ara verilerek dijital olarak gerçekleştirilen Phaselis Festivali’nin bu yıl 12’ncisi 19- 24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından gerçekleştirilecek festival, Phaselis’in 2 bin yıllık tarihi atmosferinde sanatseverlerle buluşacak. Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam ile KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz’ın düzenlediği ortak basın toplantısıyla festival programı ve içerikleri basınla paylaşıldı.
MÖ 7’nci yüzyılda Rodoslu kolonistlerce kurulan ve o dönemin en önemli yerleşim noktalarından biri olan ve MÖ 333’de Makedonya Kralı Büyük İskender’in fethederek bir dönem yaşadığı tarihi kent, Kemer ilçesinin en önemli noktalarından biri konumunda. Yıllık ortalama 300 bin kişinin ziyaret ettiği antik kentte, 12 yıldır KETAV tarafından düzenlenen Phaselis Festivali ile tarihi sanatla buluşturuluyor.
19 Eylül Pazartesi günü ‘Harika Çocuk’ olarak adlandırılan ve UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi olan, dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay’ın açılış konserinde Mozart’ın bilinen eserlerinden seçkiler sunacak. Festival ikinci konserinde ise 21 Eylül günü, Golden Horn Brass grubu sahne alacak. Golden Horn Brass dev bir orkestranın gücünü kendilerinde toplayarak son derece renkli, çeşitli, barok, klasik, caz, pop hatta halk ezgilerinin bulacağı bir repertuarı sahneleyecek. Etkinlikler 23 Eylül Cuma gününde de Sanat Deliorman ve Caz Biradeleri sahne alacak. 24 Eylül Cumartesi akşamı kapanış konserinde de Anadolu Aryalarını, Tevfik Rodos (Bas) ve Burcu Hancı (Soprano) solistliğinde, Cihat Aşkın’ın canlı performansıyla sanat severlerin karşısına çıkacak.
İlçede düzenlenen her türlü sanatsal, sportif ve kültürel etkinliklere Kemer Kaymakamı olarak destek vereceğini belirten Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, “Kemer otelleriyle, turizmiyle, deniziyle, güneşiyle ve doğasıyla olduğu kadar düzenlenen kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerle de adını ulusal ve uluslararası arenada duyurmalı. Bölge dinamikleriyle birlikte bu tür etkinliklere tam destek vermeliyiz. Phaselis Festivali, bunun en güzel örneklerinden birisidir” dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle