Hoşgeldiniz  

Antalya Lisesi’ temalı turizm festivali

Semih Köken | 06 Eylül 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

Antalya Lisesi’ temalı turizm festivali

/ANTALYA, ANTALYA’da bu yıl 7’ncisi gerçekleşen ‘Antalya Lisesi’ temalı Uluslararası Antalya Turizm Festivali’ne yerli ve yabancıların ilgisi yoğun oldu.

Karaalioğlu Parkı, turizm festivaliyle renklendi. Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, ile bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği festival Antalya Lisesi önünden başlayan kortej, akşam da ‘Venüs’ün Kadınları’ adlı grubun konseriyle start almıştı. Sanatçılar Onur Nugay, Ayça Aral, Can Afacan’ın konserleriyle devam eden festival, çeşitli turistik ve hediyelik eşya, çeşitli el sanatları, çeşitli yöresel yiyecek ve içecek stantlarıyla da hayat buldu. 7’nci Uluslararası Antalya Turizm Festivali’nin 5’nci gününde Onur Baki Vural’ın sunumuyla sahneye çıkan sanatçı Gamze Türker, yorumladığı neşeli türküler ve şarkılarla izleyenleri mest etti. Küçük çocukları da sahneye alan sanatçı, onlarla şakalaştı, esprileriyle izleyenleri güldürdü.

ANTALYA LİSESİ’NİN FESTİVALİ

125 yıllık geçmişe sahip olan ve Antalya’nın ilk lisesi olarak bilinen, bugüne kadar binlerce öğrencinin mezun olduğu Antalya Lisesi’nin dünden bugüne anlatımının da sözlü ve görsellerle yapıldığı festival için ‘Antalya Lisesi’nin festivali’ yorumları da yapıldı. Antalya Lisesi’nin bugün müze olarak hizmet veren ve Antalya Lisesi Mezunları Vakfı (ALİV) ile Antalya Lisesi Mezunları Derneği (ALİMDER) destekli binalarının bir süre önce Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’ne devri gündeme gelmiş, sivil toplum kuruluşları müze olarak kalması için harekete geçmişti. Antalya Lisesi’nin binalarının gündeme gelen devri ve devrinin önlenmesi için başlatılan mücadele, 7’nci Uluslararası Antalya Turizm Festivali’ne de yansıdı,

15 EYLÜL’DE SONA ERECEK

Hatice Bozkurt ile Filiz Cesur, “Burada bir festival coşkusu içinde Antalya halkı, birçok kurum ve Antalya Lisesi’nin eski mezunları olarak Antalya’mız ve Antalya Lisemiz için tarihi bir ana şahitlik etmek amacıyla festivalde bir aradayız. 2017 yılından beri yapılan Uluslararası Antalya Turizm Festivalleri’nin 7’ncisini şehrin kültürel sembollerinden olan ‘Antalya Lisesi’ konseptiyle çocuklar, gençler ve yetişkinler düşünülerek hazırladığımız çeşitli aktiviteler kutluyoruz. Festivalde Antalya Lisesi’ni, eski ve yeni öğretmenlerimizi de anarken Antalya tarihine de yolculuklar yapıyoruz, festivalimizi coşku içinde kutluyoruz” dediler.

15 Eylül Perşembe akşamı ‘Turizmciler Gecesi’ etkinliğiyle sona erecek festival süresince Grup 82, Elanur, Hayri Akça, Nurten Ünsev, Behnan Suat Zor, Murat Sarıgöz, Dayı Yeğen Şov, Ahmet Yüzer de sahne alacak.

 

 

 

DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle