Hoşgeldiniz  

ATSO’da 3’üncü aday Güney

Semih Köken | 05 Eylül 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

ATSO’da 3’üncü aday Güney

/ANTALYA, EKONOMİ İş Geliştirme ve Planlama Derneği (EKİPDER) Başkanı Reşat Güney, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) ekim veya kasım ayında yapılacak seçimleri için başkan adayı olduğu açıkladı.

Bir otelde basın toplantısı düzenleyen Reşat Güney’i seçimlerde destek veren iş insanları da yalnız bırakmadı. Başkan adaylığı gerekçesi açıklayan Reşat Güney, “Özellikle son 8 yıldır şehrin ticaret ve sanayisinin iki kutuplu, ayrıştıran, etkin planlama ve diyalog kültüründen uzaklaşan bir anlayış ve yapıya evrildiğini üzülerek izliyoruz. Bu 8 yıllık süreçte öyle şeylere tanık olduk ki, birbirini taklit eden projeler, aynı günde planlanan etkinlikler veya sürekli ‘kimin tarafısın’ yaklaşımıyla şehrin ticaret iklimini ne yazık ki olumsuz yönde etkileyen, kan kaybına neden olan tavırlara hepimiz maruz kaldık. Ticaret erbabına, yatırımcısına ve sanayicisine direkt katkı sağlamayan, fotoğraf çektirme etkinliğinin ötesine geçemeyen bir proje anlayışından artık şehrimizin kurtulması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

SONRASINDA BİRLEŞME OLACAK MI?

ATSO Başkanı Davut Çetin ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar’ın da aday olduğu seçimde, iki başkanla da görüşerek aday olacağını açıkladığını anlatan Güney, komite, meclis ve yönetim meclis divanı seçim süreçlerinde de sonrasında iki tarafın da listesine girmeyeceklerinin altını çizdiğini kaydetti.

ATSO, ATB, MATSO gibi odalar ve onlarca firmaya danışmanlık yaptığından bahseden Reşat Güney, Türkiye’de 31 büyükşehirden sadece Erzurum ve Antalya’da ticaret ve sanayi odalarının birleşik olduğunu, Antalya’da teknoloji ağırlıklı sanayinin geliştirilmesi için de sanayi ve ticaret olarak bu ayrışmanın bugüne kadar hiç dile getirilmediği, ancak gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

‘Hiç bitmeyecek bir yarıştayız Antalya’mız için’ sloganıyla seçim startını veren Güney, 4 T 1 S olarak adlandırdığı tarım, turizm, ticaret, teknoloji ve sanayiden Antalya’nın sadece tarım ve turizmden faydalanabildiğini, hep beraber ticaret, teknoloji ve sanayiden de faydalanmak için çalışacaklarını anlattı.

BEYAZ LİSTEYLE YARIŞACAK

ATSO’nun 53 bin üyesi olmasına rağmen, önceki seçimde sadece 21 bininin oy kullandığını anlatan Güney, yarısından fazla üyenin seçimde oy kullanmadığını, yaptıkları bir anket çalışması neticesinde de adaylığa karar verdiklerini açıkladı. 49 meslek komitesinden 20 22’sine aday göstereceklerini kaydeden Güney, ATSO’nun seçim yarışında ‘beyaz’ renkli listeyi kullanacak.

 

 

 

DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle