Hoşgeldiniz  

Sanatçılardan belediyeye çağrı

Semih Köken | 11 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Sanatçılardan belediyeye çağrı

KALEİÇİ’nde yaklaşık 20 yıl sanat çalışamlarını yürüten ressam Muhittin Selamet’in anısına çalıştay düzenleyen Ressam Muhittin Selamet’i Sevenler Grubu, sanatçının adının yaşadığı sokağa verilmesini istedi.

 

‘Ressam Muhittin Selamet’i Sevenler Grubu’, geçen yıl yaşamını yitiren ressam 74 yaşındaki Muhittin Selamet isminin, sanat çalışmalarını yürüttüğü Kandiller Sokak’a verilmesi için Muratpaşa Belediyesi’ne başvurdu. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Dr. Terlan Mehdiyeva Azizzade, “Ressam Muhittin Selamet, gelecek kuşaklar için altyapı oluşturdu. Çağdaş Türk resim sanatının usta fırçalarından. Kaleiçi’nde harabe gibi konata hem oturdu hem de atölye olarak kullandı. 20 yıl zorluklara meydan okuyarak yaşadı, resim sanatını çocuklara, gençlere, yetişkinlere sevdirerek öğretti, çok sayıda ressam yetiştirdi, yaşadığı sokağa ayrı bir renk kattı” dedi.

 

Gönüllerde taht kuran Muhittin Selamet’in isminin yaşatılabilmesi amacıyla anısına sergiler açmayı, sanat çalıştayları düzenleyeceklerini anlatan Dr. Azizzade, “Yaşadığı Kandiller Sokak’a hocamızın ismi verilmeli, burada her yıl ulusal ve uluslararası sanat çalıştayları düzenlenmeli, sergiler açılmalı, yerli ve yabancı sanatçıların buluşma noktası olmalı” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle