Hoşgeldiniz  

Sabahladıkları sahilde üşüyünce çarşafa sarılmak zorunda kaldılar

Semih Köken | 04 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Sabahladıkları sahilde üşüyünce çarşafa sarılmak zorunda kaldılar

ANTALYA’da yüksek nem ve sıcaktan bunalanlar, Konyaaltı Sahili’nde sabahladı. Bir gün öncesi göre sabaha karşı hava sıcaklığının 5 derece düşmesiyle üşüyen tatilciler, yanlarındaki çarşafları üzerlerini örtmek zorunda kaldı.

Hava sıcaklığının 35 derece kaydedildiği Antalya’da yüksek nem kentte bulunanları bunalttı. Deniz suyu sıcaklığının 30 dereceyi, nem oranının yüzde 70’i bulduğu kent merkezinde sıcak ve nemden bunalan tatilci ve turistler gündüzleri serinlemek için deniz ve su parklarına akın etti. Gündüz olduğu kadar akşam da yüksek nemden bunalan tatilciler, aileleriyle birlikte geldikleri Konyaaltı Sahili’nde geç saatlere kadar yüzerek serinledi. Bazı kişiler beraberlerinde getirdikleri çarşafları sahile serip sabaha kadar sahilde uyudu. Sabahın ilk ışıklarında sahilde sabahlayanların hali ilginç görüntüler oluşturdu. Tatilcilerin, sabaha karşı üşüdükleri için üzerlerine çarşaf örttükleri görüldü.

SAHİLDE SABAHLAYIP İŞE GİDİYORLAR

Afyonkarahisar’dan tatil için Antalya’ya gelen ancak yüksek sıcaklık nedeniyle Konyaaltı Sahili’ni tercih eden 24 yaşındaki Mehmet Akkaş, “Sabaha kadar buradayız. Sıcaktan evde duramıyoruz sahile geldik. Deniz suyu ılık ama dışarı çıkınca yanıyorsun. Nem çok bunaltıcı. Sahil aşırı kalabalık, iğne atsan yere düşmez” dedi. Sahilde sabahlayan Kemal Akay ise “3-4 gündür buradayız. Sahilde sabaha kadar durup sabah da direkt işe gideceğiz. Yarın akşam tekrar buradayız” dedi.

“SABAHA KARŞI DONDUK”

Üniversite öğrencisi Alparslan Bölükbaş ise gece beklemediği kadar üşüdüğünü belirtti. Bölükbaş, “Sahilde uyuduk. Gece çok soğuktu, donduk. Ben nemden dolayı sıcak olmasını bekliyordum ama tam aksiyle karşılaştım” dedi.

İki günden bu yanı sıra sahilde sabahladıklarını belirten Gökten Atmaca ise, “Sahilde yatıp- kalkıyoruz. Hava ve deniz güzel. Şimdi kahvaltımızı yapıp işe gideceğiz. Akşam tekrar sahile geleceğiz. Sabaha karşı biraz üşüdük” diye konuştu. Ailesi ile birlikte sahilde sabahlayan ve günün ilk ışıklarında denizde yüzmenin keyfini süren 17 yaşındaki Furkan Taş ise sahilde sabahlamanın güzel bir duygu olduğunu, istediği zaman denize girebilme imkanı olduğunu söyledi.

Fırat ve Ahmet Unat kuzenler de sahilde sabahladıklarını söyledi. Ahmet Unat, Fırat’ın rahat uyuyabilmesi ve eşyalarının çalınmaması için sabaha kadar nöbet tuttuğunu anlattı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle