Hoşgeldiniz  

Antalya esnafı tek yürek

Semih Köken | 15 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya esnafı tek yürek

ANTALYA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ve bünyesindeki esnaf odalarının başkan ve yöneticileri, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde ortak açıklama yaptı.

 

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, 15 Temmuz darbe ve devlet işgal girişimini bir kez daha kınadıklarını açıkladı. Adlıhan Dere, “Ahilik gelenek ve kültüründen gelen her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan, aileleri ve çalışanlarla ülkemizin dörtte birini temsil eden esnaf ve sanatkarımız, nereden ve kimden gelirse gelsin, darbelere karşı dimdik ayakta olmuş ve olmaya devam edecektir. Hiçbir zaman cumhuriyet ve rejim düşmanlarına bu mukaddes topraklarda devletimizi ele geçirme fırsatı ve imkanı tanımayacaktır. Dün olduğu gibi bugün ve her zaman milletimiz, ülkesine ve devletine canı pahasına sahip çıkacaktır” dedi.

 

Esnafın her zaman tek vücut halinde devlet, millet ve meşru cumhuriyet hükümetinin yanında yer alacağını kaydeden Dere, 15 Temmuz 2016’da yüce Türk milletine ve devletine acımasızca saldıran kirli ve sapık ellerin kırıldığını, tüm dünyaya, milli iradeye sahip çıkma azim ve kararlılığının gösterildiğini söyledi. Darbe girişimini takiben Türkiye’de büyük bir travma ve sarsıntı yaşandığına değinen Adlıhan Dere, şunları kaydetti:

 

“Elbette ekonomimiz de bu saldırıdan aynı şekilde olumsuz etkilenmiştir. Şükürler olsun ki, milletimizin azim ve kararlığı sayesinde kısa sürede bu olumsuzluklar ve badireler atlatılmıştır. Hükümetimizce alınan önlem ve reform niteliğindeki çalışmalarla ülkemiz hızla toparlanmıştır. İstihdam, ihracat ve büyüme yönlerinden ekonomik hayatımız yerli yerine oturmaya başlamıştır. FETÖ ve diğer terör örgütlerine fiilen destek olanlar, bu örgütlerin mensupları, bağımsız Türk yargısı önünde bir bir hesap vermeye başlamışlardır. Daha güçlü bir Türkiye ve devlet yapısı için kamu kurum ve kuruluşlarımızdan bunların yandaşları temizlenmiştir”.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle