Hoşgeldiniz  

AEDAŞ’tan kesintisiz elektrik yatırımı

Semih Köken | 12 Eylül 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

AEDAŞ’tan kesintisiz elektrik yatırımı

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) Burdur’un enerji ihtiyacını karşılamak için alternatif enerji besleme hattı yapımına başladı.

Antalya, Isparta ve Burdur’da elektrik dağıtım hizmeti veren AEDAŞ, kesintisiz enerji için yatırımlarını sürdürüyor. AEDAŞ, Burdur’a daha sağlıklı enerji sağlamak için 2017 yatırım planı kapsamında yaklaşık 15 milyon liralık yatırım yapacak. 2017 yılı yatırım planı kapsamında AEDAŞ, sürekli enerji tedarikinin yanı sıra artan enerji ihtiyacını karşılamak ve Burdur’da yaygın olarak bulunan mermer ocakları ile tarımsal sulama tesislerindeki gerilim düşümü sorununu çözmek amacıyla Boğaziçi Köyü, Akyaka Köyü ve Burdur merkez arasında toplamda 103 kilometreyi bulacak bir enerji nakil hattı inşa etmeye başladı.

Yapılan tesis çalışmalarını yerinde inceleyen AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, Burdur’un artan enerji ihtiyacını karşılayabilmek için başlattıkları çalışmayla alternatif bir enerji besleme hattı yapacaklarını söyledi. Yaklaşık 9,4 milyon liralık bu yatırımı yıl sonu kadar tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden Müdüroğlu, “Burdur’un enerji ihtiyacını gidermede büyük bir adım atıyoruz. 2017 yılı yatırımlarımız arasında önemli bir yer tutan bu çalışmayla Burdur, yenilenebilir enerji kaynaklarını daha verimli şekilde kullanabilecek” dedi.

Müdüroğlu, AEDAŞ olarak mevcut yatırım çalışmalarının yanı sıra 2017 yılı içerisinde 5610 sokak lambasına bakım ve onarım, 876 kilometrelik alçak gerilim ve orta gerilim elektrik hattında iyileştirme ve bakım çalışması yaptıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

Foto 1 indir

AKDENIZ ELEKTRIK DAGITIM A.S. (AEDAS) BURDUR'UN ENERJI IHTIYACINI KARSILAMAK ICIN ALTERNATIF ENERJI BESLEME HATTI YAPIMINA BASLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 2 indir

AKDENIZ ELEKTRIK DAGITIM A.S. (AEDAS) BURDUR'UN ENERJI IHTIYACINI KARSILAMAK ICIN ALTERNATIF ENERJI BESLEME HATTI YAPIMINA BASLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle