Hoşgeldiniz  

7 ülkeden 200 sporcu yarışacak

Semih Köken | 31 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Spor, Yaşam A- A+

7 ülkeden 200 sporcu yarışacak

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde bu yıl ikincisi yapılacak Transtaurus Dağ Bisikleti Rallisi’ne 7 ülkeden 200 sporcu davet edildi.

 

Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Transtaurus Dağ Bisikleti Rallisi’nin ikincisi 3-5 Kasım tarihlerinde yapılacak. Geçen yıl 80 sporcunun katıldığı yarışa bu yıl İngiltere, Almanya, Hollanda, Rusya, İran, İsrail ve Türkiye’den 200 sporcu davet edildi. Rallide yerli ve yabancı sporcular Torosların eşsiz manzarası eşliğinde 3 gün boyunca 200 kilometrelik zorlu parkurlarda kondisyon ve dayanıklılıklarını test edecek. Bu yıl yarışmaya tek gün katılmak ve dayanıklılarını test etmek isteyenler için Transtaurus Challenge kategorisi de eklendi.

 

Transtaurus etkinliğinin Genel Direktörü Ömer Nizam, “Torosların yaylalarını ve orman yolları geçilirken hem sporculara hem de izleyicilere bu büyülü atmosferin içinde unutulmaz bir serüvenin parçası olma imkanı sunuyoruz” dedi.

 

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer’in doğa sporları için çok uygun olduğuna dikkati çekerek, “Bölgemizde yürüyüş ve bisiklet parkurları potansiyeli için birçok rota oluşturduk. Bu rotalarda gerçekleştirilen aktiviteler sayesinde artık ilçemiz Türkiye’nin doğa sporları merkezlerinden biri oldu. Kemer markasına değer katan bu tip organizasyonların gerçekleştirilmesi için özel çaba gösteriyoruz. Transtaurus etkinliği Türkiye’nin ilk dağ bisikleti rallisi olması bakımından büyük önem taşıyor. Toros dağlarındaki eşsiz güzellikteki parkurlarda yerli ve yabancı sporcular 3 gün boyunca yarışacak ve bölgeyi tanıyacaklar. Biz sporu turizmin geleceği olarak görüyoruz” diye konuştu.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle