Hoşgeldiniz  

SEÇİM MEYDANININ PEHLİVANLARI

SEMİH KÖKEN | 25 Mart 2014 | Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

SEÇİM MEYDANININ PEHLİVANLARI

Kemerin belediyelik olma hakkını aldığı günden bu yana sadece üç tane belediye başkanı olmuş. İlk başkan birkaç dönem Anavatan partisinden başkanlık yaptıktan sonra, 1994 seçimlerinde Mustafa Gül bir önceki dönem kirişteki yerlerin karşılığında adaylıktan feragat eden Hasan Şekerin karşısında yaklaşık 30 oy gibi bir farkla seçimi kazanmış, Hasan Şeker bir beş yıl daha başkan olabilmek için beklemiştir. Kemerin ilk belediye seçimlerinde Anap adayının karşısına bağımsız aday olarak çıkan Hasan Şeker’in o günler için en büyük destekçisi de henüz yaşı kemale ermediği için seçimlere giremeyen Mustafa Gül olmuştur. Yani olay şudur: Bu ikili her zaman ikimizden biri değilse ikimiz biriz düsturu ile hareket etmişlerdir. Her zaman düşünceleri Kesinlikle yabancı biri olmasın şeklindedir. Onlar için kemerin köylüleri de yabancıdır. Varın siz düşünün bizler nasıl bir yabancı konumundayız. Ama yabancının etrafında biraz oy olduğunu hissettiklerinde meclis üyeliğinin alt sıralarına yazarak bak seni meclise yazdık demekten de geri kalmazlar.

Bugün karşılarına ilk defa Kemer dışından ciddi bir rakip çıkmıştır. Yerli aday Mustafa Gülün listesinde seçimi kazanabilecek düzeyde tek meclis üye adayı Ak partiden transfer bir Gümüşhaneli Sedat Akan isimli şahıs bulunmaktadır. Bu kişinin kontenjanı da Ak partiden birinci sırayı alamayan Hasan Kal’dır. Her ne kadar haberim olmadı filan dese de bu adayın izin almadan Mustafa Gülün yanına gitme ihtimali bulunmamaktadır.

Mustafa Gülün birinci sıra meclis üye adayı Ahmet Can da Hasan Şekerin Kontenjanıdır. Hasan Şeker Ak partiden aday olamayacağını birkaç ay önce öğrenmiş olsa idi belki de birinci sıradan meclis üyeliğini kapacaktı. Nasıl olsa birinci sıra Büyükşehir meclis üyeliğine gidecekti. Ancak bu fırsatları kaçırdığı için şu an etrafına Necati hocayı, Hasan Kal’ı alarak destek çalışmalarını sürdürmektedir.

Konu başlığımıza dönecek olursak Adaylık konusunda en büyük güreşler Ask partide yapılmış, Yusuf Usta koca koca boylarına poslarına rağmen rakiplerini ekarte etmeyi becermiştir. İlk turlarda karşılaştığı rakipleri Bedri Yalçın ve Turan Hocayı düdük çalar çalmaz tuşlamış, Özgür kurga ile kısa süreli bir mücadele ile işi bitirmiş, grup finalinde yılların başphlivanı hasan Şekeri minder dışındaki bazı il yönetim kurulu üyeleri ve devrik ilçe başkanı Zafer Yaman’ın ayak oyunlarına rağmen puanlama ile yenmeyi başarmıştır.

Grup finalinden sora diğer gruplardan çıkan finalistler ile mücadele etme hakkını kazanmış, Kemerde Hasan Şeker gibi iki kez başpehlivanlık kürsüsüne çıkan Mustafa Gül ile kapışmıştır. Mücadele tüm hızı ile devam etmektedir.

Göründüğü kadarı ile Yusuf Üras güreşte biraz olsun üstünlük sağlamıştır. Mücadelede yavaş yavaş nefesi azalmaya başlayan Mustafa Gül’e minder dışından destekler verilmeye başlanmıştır. Mücadelede en büyük destekçisi olan maçın hakemi Mustafa gül lehine ayak oyunu yapmaya çalışırken ayağını sakatlamış, karşılaşmayı tarafsız bir hakem yönetmeye başlamıştır. Bunun üzerine de Mustafa Gül faullü hareketler yapmaya başlamıştır. Önceleri grekoromen güreş olmasına rağmen ayak oyunlkarına müracaat etmiş, müsabakayı boksa çevirmeye kakıp burun kırmış ancak şu an itibarıyla son 7 dakikaya girilirken halen kurallara aykırı hareketlerine son vermemiştir.

Güreş sonuçlandığında Kemerin yeni Başpehlivanı belli olacaktır. Bu güne kadar Alt boylarda güreşen Yusuf Üras hiç mağlup olmadan bu güreşe başlamıştır. Mustafa Gül ise ilk başpehlivanlığından sonra çıktığı unvan müsabakasını kaybetmiştir.Ayrıca Yusuf Kazandığında Bir daha elinden alamayacaklarını bildikleri için diğer pehlivanlarda Yusufun kazanmasını istememektedirler. Lakin taraftar desteği Yusuftan yana görünüyor. Zaten Güreş taraftarı her zaman için kibirli pehlivanların yenilmesini kalpten arzulamaz mı?

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle