Hoşgeldiniz  

Elmalı Salur’un Yağmur Suyu Çilesi Sona Eriyor

Semih Köken | 28 Aralık 2015 | Antalya Haber, Yaşam A- A+

Salur Mahallesi’ni artık su basmayacak

 

Elmalı İlçesi’ne bağlı Salur Mahallesi sakinlerinin yıllardır yaşadığı yağmur suyu çilesi,  Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ekiplerinin yaptığı çalışmayla tarih oluyor.

 

ASAT Elmalı Şube Müdürlüğü ekiplerinin Elmalı’ya yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan,  binin üzerinde nüfusa sahip olan Salur Mahallesi’nde başlattığı çalışmayla, yağmur suyunun düşük kottaki konutları basması engellenecek. Düşük kot girişlerine yapılan ızgaralar vasıtasıyla alınan yağmur suyu, 400 ve 500’lük borularla 300 metre uzaklıktaki dereye iletilecek. Mahalle girişinde yer alan ve yağmursuyu baskınına neden olan alanlarda 100’er metre arayla 2 adet yağmur suyu toplama ızgarası inşa edilecek. Izgaralarda toplanan yağmur suyunun mahalle girişinde birikmesi ve konutların sular altında kalması artık son bulacak. Tamamı ASAT personel ve araçlarıyla gerçekleştirilen çalışma,  önümüzdeki hafta sona erecek.

 

HİZMETİN USTASINA TEŞEKKÜR

 

Yaklaşık binin üzerinde nüfusun yaşadığı Salur’un su baskını çilesine son vermek üzere başlatılan drenaj çalışmasını ASAT Elmalı Şube Müdürü İbrahim Akış, Salur Mahalle Muhtarı Veli Dikici ile yerinde inceledi. ASAT’ın yağmur suyu sorununu ilettikten hemen sonra çözümü için gerekli adımları hemen attığını ifade eden Veli Dikici, “Yerinde inceleme yapıp hemen çalışma başlattılar. İlçelerimizin Büyükşehir Belediyesi imkanlarından yararlanıyor olması çok büyük bir şans. Salur’un yıllardır çözülmeyen sorunlarına çare bulundu. Hizmetin ustası Başkanımız Menderes Türel’e ve ASAT’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Salur’un yaralarına merhem oldular. Büyükşehir Yasası hizmete ulaşmamızda bize büyük kolaylık sağladı” diye konuştu.

 

SU SORUNU DA ÇÖZÜLDÜ

 

Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce de mahallelerinin içme suyu sorunlarını da çözdüğünü anlatan Dikici, “Bu yıla gelene kadar musluklarımızdan günde 1 saat su akardı. Sürekli kesinti yaşardık. ASAT yeni dalgıç pompalar kurup, yeni depolar yaptı. Su sorunumuz tamamen çözüldü. Musluklarımızdan artık 24 saat su akıyor” dedi.

 

SIRA DAMLA SULAMADA

 

Salur’da geçim kaynağının tarım ağırlıklı olduğunu hatırlatan Mahalle Muhtarı Veli Dikici, tarımsal sulama suyu sıkıntısının da çözüleceğine inandığını söyledi. ASAT’a kapalı damlama  sulama sistemi ile ilgili proje önerisi götüreceklerini dile getiren Dikici, “Büyükşehir Belediyemizin imkanları da kendisi gibi büyük. Damlama sulama suyu sorunumuzda çözüldü mü bahçelerimiz, tarım alanlarımız, vatandaşlarımız bayram edecek. Bu sorunun da çözüleceğine inancımız tam” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle