Hoşgeldiniz  

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği 50 yaşında

Semih Köken | 15 Eylül 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği 50 yaşında

Türkiye’deki seyahat acentalarının meslek örgütü TÜRSAB, 50’nci yaşını kutluyor


Dünyanın dört bir yanından ülkemize turist getiren seyahat acentalarının meslek örgütü Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), 50’nci yıl etkinlikleri kapsamında kalabalık bir heyetle Anıtkabir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıktı.

TÜRSAB’ın kuruluş yıldönümü olan 14 Eylül’de Anıtkabir Özel Defterini imzalayan TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, anı defterine yazdığı yazıda, “Bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyetin ışığında, barış ve huzurun geliştirdiği ülke turizmimizi tüm dünyaya tanıtırken, yol gösterici ilkelerinizin daima koruyucusu ve kollayıcısı olacağız” ifadelerini kullandı.

1618 Sayılı Kanun’la kurulduğu 14 Eylül 1972’den bu yana, seyahat acentalarının meslek örgütü olarak faaliyet gösteren TÜRSAB, yarım asrı geride bıraktı. Türkiye’nin tanıtımına katkı sunarak turizm sektörünün lokomotifi konumunda olan seyahat acentaları, 50 yıldır TÜRSAB çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor. Kurulduğu günden beri ülkemizin en stratejik sektörü konumunda bulunan turizmin gelişmesi için durmaksınız çalışan TÜRSAB, geleceğe yeni hedeflerle ilerliyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), 50’nci yıl etkinlikleri kapsamında; TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya başta olmak üzere; Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetim Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri, Bölge Temsil Kurulu Başkanları, İhtisas Başkanları, Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı (TURSAV) Yöneticileri ve TÜRSAB çalışanlarından oluşan kalabalık bir heyetle Anıtkabir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıktı.

Bağlıkaya Anıtkabir özel defterini imzaladı

TÜRSAB’ın kuruluş yıldönümü olan 14 Eylül’de Anıtkabir Özel Defterini imzalayan TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, anı defterine şunları yazdı:

“Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin 50’nci kuruluş yılını idrak ettiğimiz bugün, Türkiye’nin aydınlık yüzü turizm sektörünün itici gücü seyahat acentaları temsilcileri olarak manevi huzurlarınızda bulunmaktan büyük onur duyuyoruz.

Çetin mücadelelerle kurarak bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyetin ışığında, barış ve huzurun geliştirdiği ülke turizmimizi tüm dünyaya tanıtırken, yol gösterici ilkelerinizin daima koruyucusu ve kollayıcısı olacağız.

Eşsiz vatanımızı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiniz doğrultusunda durmaksızın çalışmaya devam edeceğimize huzurunuzda söz veriyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Daha sonra Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan TÜRSAB Heyeti, toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirdi ve Anıtkabir Müzesi ziyaret etti.

 “Türk turizminin başarı hikayesinde seyahat acentaları başrolde”

TÜRSAB Heyeti, Anıtkabir ziyaretinin ardından Ankara Kent Konseyinde öğle yemeğine katıldı. Yemekte günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştiren TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, şunları kaydetti:

“Bundan tam 50 yıl önce 14 Eylül 1972’de kurulan Türkiye Seyahat Acentaları Birliğimiz, yarım asırdan bu yana bir meslek kuruluşu olmanın çok çok ötesine geçen çalışmalarla ülkemiz turizmine hizmet veriyor. Aradan geçen bu 50 yıllık süreçte; seyahat acentalarının çalışmaları neticesinde Türk turizmi, dünyada en önemli destinasyonlar arasına girmeyi başardı. 1972 yılında Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı 1 milyon kişi, ülkemizin turizmden elde ettiği gelirse yalnızca 103 milyon dolardı. Bugün 50 milyonu aşan ziyaretçi sayılarına ve yaklaşık 35 milyar turizm gelirine ulaşma başarısını gösterdik. Türk turizminin bu yükselişinde şüphesiz ki seyahat acentalarımız başrolde yer aldı.”

 “Yarım asırdan bu yana turizmin hizmetinde olmanın haklı gururunu yaşıyoruz”

TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya; “Birlik olarak biz de Türkiye’nin sahip olduğu doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri dünyanın dört bir yanında tanıtarak, pazarlayarak ülkemize daha çok misafir getirmeyi ve döviz girdisi sağlamayı başardık. Bu başarı hikayesini yazmanın, Türk turizminin yarım asırdan bu yana hizmetinde olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kurulduğu günden bu yana Birliğimize emek vermiş, katkıda bulunmuş tüm üyelerimize, birlik yöneticilerimize, çalışanlarımıza, şükranlarımı sunuyor, hayatını kaybeden meslektaşlarımı da rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

“Türk turizmini değişen çağa hazırlamamız gerektiğinin bilincindeyiz”

Bağlıkaya konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Önümüzdeki dönem Birliğimize yepyeni sorumluluklar yüklüyor. Yeni hedeflere odaklanma, seyahat acentalarımızı ve Türk turizmini değişen çağa hazırlamamız gerektiğinin bilincindeyiz. Yarım asrın getirdiği tecrübe ve birikimle Turizmi hep birlikte daha güzel yarınlara taşıyacak çalışmalara imza atacağımıza yürekten inanıyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

TÜRSAB Heyeti, Ankara temasları kapsamında daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’u makamında ziyaret etti. TBMM Başkanı ile yapılan görüşmede, artık çağın gereksinimlerini karşılamayan mevcut 1618 Sayılı Kanun’un seyahat acentelerinin talepleri doğrultusunda güncellenmesinin gerekliliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.


Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle