Hoşgeldiniz  

Karlı zirvede adrenalin yürüyüşü

Semih Köken | 11 Ocak 2016 | Antalya Haber, Spor, Turizm A- A+

Karlı zirvede adrenalin yürüyüşü

ANTALYA’ya 70 kilometre uzaklıkta 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın zirvesi, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

Tahtalı Dağı’ndaki, 1 ve 4 kilometre uzunluğunda iki ayrı yürüyüş rotası bulunan zirve, amatör ve profesyonel doğa sporu tutkunlarını ağırlıyor. Snowshoeing yürüyüşü (batan karda hedikli yürüyüş) denilen yürüyüş sırasında doğa tutkunlarına profesyoneller eşlik ediyor. Tahtalı Dağı’nın kuzey yamacında kar yağdığında ortaya çıkan etkileyici rüzgar izleri ise görenleri şaşkına çeviriyor. Karla kaplı zirvenin doğa harikası görüntüsünü görme ve fotoğraflama şansı yakalayanlar, kendilerini şanslı hissediyor. Olympos Teleferik yönetimi tarafından düzenlenen doğa yürüyüşlerine, AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül doğa sporları danışmanlığı yapıyor. Tahtalı Dağı ve çevresini çok iyi bilen Sevgül, yürüyüş rotalarının belirlenmesine yardımcı oluyor.

Doğa tutkunlarının, Tahtalı Dağı’nın kuzeye bakan bölgesinde rüzgarın etkisiyle oluşan görüntüleri bir kez de olsa görmelerini isteyen Sevgül, “Kuzey yamacı her yıl farklı görünüme bürünüyor. Kar yağdıktan sonra rüzgar, kar ve buzu nakış işler gibi işliyor. Şaşkınlık uyandıran manzaralar ortaya çıkıyor” dedi.427e40a246b5735a39b8b0fe5c8a64b9 97e002743434a6fce35ccc07170ab2da

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle