Hoşgeldiniz  

Yöresel ürünler YÖREMAR’da buluştu

Semih Köken | 24 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Yöresel ürünler YÖREMAR’da buluştu

ZİRAAT Ajansı, MSK Fuarcılık Başkanı, aynı zamanda Kırsal Kalkınma ve Kırsal Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Sedat Kolcuoğlu ile ortağı Eray Can, yöresel ürünlerin satıldığı YÖREMAR Yöresel Ürünler Satış Noktası’nın ilk mağazasını açtı.

Portakal Çiçeği Bulvarı üzerinde kurulan mağazada 45 farklı ilden getirilen 2 bin 500 yöresel ürün satılıyor. Zeytin, kuruyemiş, bal, peynir, reçel, pastırma, sucuk gibi yöresel ürünlerin vitrine çıktığı mağazanını açılışına Serik Kaymakamı Rıfat Alkan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’nin farklı kentlerinde 2010 yılından bu yana yöresel ürünlere dikkat çekmek için değişik organizasyonlar yaptıklarını belirten Sedat Kolcuoğlu, “Amacımız herkesin kolaylıkla ulaşabileceği yöresel ürünler zinciri oluşturmak. Bugün burada ilk mağazamızı açtık. 5 yıl içinde hedefimiz 25 mağaza sayısına ulaşmak. Bu yıl 4 mağaza daha açmayı hedefliyoruz” dedi.

Projelerinin aynı zamanda kırısal kalkınma projesi olduğunu da sözlerine ekleyen Kolcuoğlu, “İnsanlar YÖREMAR sayesinde kırsalda üretilen yöresel ürünlere kolaylıkla ulaşabilecek. Bu sayede kırsalda üretim yapan üreteciye de ulaşılarak para kazanması sağlanacak. Bu nedenle kırsal kalkınma projesi olarak dikkat çeken çalışmamız kısa sürede Türkiye’nin farklı şehirlerinde de mağaza zinciri olarak ortaya çıkacak” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından kurdeleyi kesen protokol üyeleri, mağazayı gezerek yöresel ürünlerin tadına baktı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle