Hoşgeldiniz  

Venezuela ilk kez bir botanik EXPO’da yer alacak

Semih Köken | 04 Şubat 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

Venezuela ilk kez bir botanik EXPO’da yer alacak

Venezuela (2)BIE (Uluslararası Sergiler Bürosu) üyesi olmasına rağmen bugüne kadar hiçbir botanik EXPO’ya katılmamış olan Venezuela, EXPO 2016 Antalya’ya katılma kararı aldı. Sergi Alanı’nda incelemelerde bulunan Venezuela heyeti projeyle ilgili beğenisini dile getirirken, EXPO 2016 içerisinde yer almaktan mutlu olduklarını söyledi.

Venezuela Eximbank Ticaret ve Yatırımları Teşvikten Sorumlu Başkan Yardımcısı RaulCazal başkanlığındaki 5 kişilik Venezuela Heyeti, Aksu ilçesinde bulunan bin 121 dönümlük Sergi Alanı’nda incelemelerde bulundu. EXPO 2016 Projesi ile ilgili sunumun ardından alan gezisi yapan heyet, ülke bahçelerini kuracakları bölgede incelemelerde bulundu.

Venezuela Eximbank Ticaret ve Yatırımları Teşvikten Sorumlu Başkan Yardımcısı RaulCazal, projeden çok etkilendiğini belirterek, “Herşeyden önce çok iyi bir proje buldum daha doğrusu çok mükemmel bir proje. Dünyayı çok güzel gösterebilecek bir proje” ifadelerini kullandı.

EXPO 2016’da biyoçeşitlilik ve çocukların geleceğinin düşünülmesi konusunda verilen önemi takdirle karşıladığını ifade eden Cazal, ilk kez bir botanik EXPO’da yer alacak olmalarını ise şu sözlerle değerlendirdi;

“Bunun biz önceden beri projeleri üzerinde çalışıyoruz ki Venezuela’da biyoçeşitlilik açısından tonlarca çeşitte bitkiler var. Venezuela’da bulunan özel çiçek ve bitkileri buraya getireceğiz bunlardan biri de orkide çiçeği. Onu da burada görmek mümkün olacak. Antalya’da düzenlenen EXPO’ya katıldığımız için çok mutluyuz.”

Ziyaretin sonunda Venezuela Eximbank Ticaret ve Yatırımları Teşvikten Sorumlu Başkan Yardımcısı RaulCazal’a EXPO 2016’nın sembol çiçeği şakayık takdim edildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle