Hoşgeldiniz  

Son dakika haberi! Moskova’da anlaşmaya varıldı! İşte İdlib Ateşkesi maddeleri!

SEMİH KÖKEN | 05 Mart 2020 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel A- A+

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, arasında gerçekleşen 160 dakikalık ikili görüşmenin ardından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Önemli görüşme sonrası heyetler arası görüşmeye geçilmişti. Baş başa ve heyetler arası görüşmeler 5 saat 40 dakika sürdü.Moskova’da İdlib anlaşması sağlandı. Başkan Erdoğan, yaptığı açıklamada; ateşkesin bu gece 00:01’de yürürlüğe gireceğini belirtti. Dışişleri bakanları da anlaşma metinlerini okudu. İşte, İdlib Ateşkes maddeleri ve tüm son dakika detayları…

Son dakika haberi! Moskova'da anlaşmaya varıldı! İşte İdlib Ateşkesi maddeleri!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Moskova’da bir araya geldiği ve 160 dakika süren ikili kritik toplantıya ilişkin son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Anlaşmanın sağlandığı 5 saat 40 dakikalık görüşmenin ardından Başkan Erdoğan’ın yaptığı açıklamayla bu gece saat 00.01’de yürürlüğe girecek olan İdlip Ateşkesine ilişkin maddeler ortaya çıktı. İşte son dakika haberine ilişkin tüm detaylar…

TÜRKİYE’NİN KARARLILIĞI ETKİLİ OLDU

Olumlu bir ortamda geçtiği öğrenilen Erdoğan-Putin görüşmesi 2 saat 40 dakika sürdü. Putin’in taziye açıklaması da görüşmelerdeki havayı etkiledi.

Görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkmaması durumunda Türkiye’nin rejim unsurlarını İdlib’ten kendi imkanlarıyla temizleme konusundaki kararlılık, bu sonuca ulaşılmasında önemli bir faktör oldu.

DIŞ POLİTİKADA YENİ BİR BAŞARI

Moskova’daki Erdoğan-Putin görüşmesi devam ederken, aynı gün ABD Başkanının özel temsilcisi de Türkiye’de temaslarda bulunuyordu. Bu durum, izlediğimiz bağımsız dış politikanın yeni bir başarısı olarak yazıldı.

Varılan mutabakat ile, Suriye’den gelecek yeni bir göç dalgası engellendi, ABD ve batılı ülkeler, Türkiye’ye destek vermek zorunda bırakıldı.

Bu süreçte, Bahar Kalkanı Harekatı ile Esed rejimine ağır bir bedel ödetilerek Türk askerine yönelik saldırılara misliyle karşılık verileceği tüm dünyaya gösterildi.

BAŞARIDA SAVUNMA SANAYİMİZİN PAYI BÜYÜK

Türkiye, takındığı tavır ve operasyonları ile; batılı ülkelerin İdlib’de kural koymaya kalkmalarına izin vermeyeceğini gösterdi. Savunma sanayindeki yatırımların ne kadar doğru olduğunu, İdlib sahasındaki askeri faaliyetler ile bir kez daha kanıtlamış olduk.

Türkiye-Rusya arasındaki mutabakatın ABD ve AB’nin Türkiye’ye destek vermesine engel olmadığı ortaya çıktı. Hava savunma sisteminin konuşlanması ve istihbarat paylaşımı gibi konularda güven artırıcı adımlara ihtiyaç duyuluyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle