Hoşgeldiniz  

Kemer’de Kediler Yuvalarına Kavuştu

Semih Köken | 17 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Kemer’de Kediler Yuvalarına Kavuştu

Kemer Belediyesi ilk uygulamasını pilot bölge olan Kemer Merkez, Çamyuva ve Beldibi Bölgesi’nde olmak üzere ilk kedi evlerini açtı.


Belediye, ilçenin farklı noktalarına kurduğu “Kedi Evleri” ile sokak kedilerini koruma altına alarak yaptığı bu çalışmalarla vatandaşların takdirini kazanmaya devam ediyor.
Kedi evlerini yerinde inceleyen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Sağlık Hizmetleri Müdürü Erdoğan Okay’dan da bilgi aldı.
Kemer Belediyesi sokak kedileri için örnek bir projeye daha imza attı. Belediye, ilçenin 3 farklı noktasına yerleştirdikleri “Kedi Evleri” ile sokak kedilerini koruma altına aldı. Özel içi ahşap dışı ise Branda’dan yapılan evlere yerleştirilen kediler hem soğuk havalardan korunacak, hem de sağlıklı bir ortamda yaşama fırsatı bulacak. Kemer’deki çeşitli parkalara yerleştirilen kedi evlerini bizzat yerinde inceleyen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, belediyenin kedilerin her türlü sağlık, yeme, içme ihtiyacını bu evlerde karşılanacağını söyledi. Kış aylarında oteller kapanınca Kediler Soğukta, yağmurda ve çamurda sıkıntı yaşıyorlar. Hem de vatandaşlar tarafından yemeklerin rastgele dökülmesiyle bir çevre kirliliği oluşuyordu. Bizde Kemer Belediyesi olarak zaten onların lojistik desteğini sağlayacağız. Mamalarını sağlayacağız. Zaman zaman ilaçlanacak, bu evlerin bakımı yapılacak. Dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle