Hoşgeldiniz  

Hastaneler sanatla buluşacak

Semih Köken | 28 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Hastaneler sanatla buluşacak

ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği’nce (AKHB), sağlık çalışanlarının motivasyonunu artırmak, iş stresini azaltmak, iletişimi güçlendirmek amacıyla sağlık tesislerinde kültür-sanat etkinlikleri başlatılacak.

ANTALYA KAMU HASTANELERI BIRLIGI'NCE (AKHB), SAGLIK CALISANLARININ MOTIVASYONUNU ARTIRMAK, IS STRESINI AZALTMAK, ILETISIMI GUCLENDIRMEK AMACIYLA SAGLIK TESISLERINDE KULTUR-SANAT ETKINLIKLERI BASLATILACAK.(ALI OSMAN SEKERCIOGLU)(FOTO:ANTALYA-DHA)
AKHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya bölgesinde kendilerine bağlı 17 sağlık tesisi bulunduğunu söyledi. Bu tesislerde sağlık çalışanlarının motivasyonunu artırmak, iş stresini azaltmak, iletişimi güçlendirmek amacıyla kültür-sanat etkinlikleri yapacaklarını kaydetti. Projenin sanat danışmanlığını Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ali Osman Şekercioğlu, koordinatörlüğünü ise AKHB Uzmanı Enbiya Kıran’ın yapacağını ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, tesislerde bir ilki başlatacaklarını açıkladı.
Kültür-sanat etkinliklerini il merkezindeki hastanelerde başlatıp, ilçelerdeki hastanelerde devam ettireceklerini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
“AKHB, iş yükü ağır, büyük bir aile. Sağlık tesislerimizde görev yapan yöneticilerimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz, ebelerimiz, sağlık memurlarımız yoğun bir iş temposuyla hizmet sunuyor. Çalışanlarımızın bütün gün yaşadıkları stresi önemsiyoruz. Mayıs ayından itibaren, tüm tesislerimizde kültür-sanat projesini hayata geçirmeye karar verdik. Proje sayesinde, çalışanlarımızın motivasyonları artacak, iş stresleri azalacak, aralarındaki iletişim bağları da güçlenecek. Etkinlikler, yıl boyunca sürecek.”
AKHB Sanat Danışmanı Dr. Ali Osman Şekercioğlu ise şunları söyledi:
“Sağlık tesislerimizde sanat atölyeleri oluşturulacak, resim, müzik, tiyatro, edebiyat, sinema, modern ve geleneksel el sanatları gibi sanatın birçok dallarında çalışmalar yapılacak. Eğitimlerin yanı sıra sergiler de açılacak, kültür gezileri düzenlenecek. Kültür-sanat projesiyle, sağlık çalışanlarının ufkuna kültürel bir vizyon sunmayı hedefledik.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle