Hoşgeldiniz  

Denizli: Şampiyonluk yarışında kalmak için maçlarımızı kazanmak zorundayız

Semih Köken | 14 Ocak 2016 | Antalya Haber, Gündem, Spor, Yaşam A- A+

Denizli: Şampiyonluk yarışında kalmak için maçlarımızı kazanmak zorundayız

GALATASARAY TEKNIK DIREKTORU MUSTAFA DENIZLI, TAKIMININ SAMPIYONLUK YARISINDA OLDUGUNU BELIRTTI.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

 

Tolga YILDIRIM/ANTALYA,(DHA)- GALATASARAY Teknik Direktörü Mustafa Denizli, takımının şampiyonluk yarışında olduğunu belirterek, ”Önümüzdeki dönemde bu yarışta var olduğumuzu göstermek için maçlarımızı kazanmak zorundayız. Bunun için kendi işimizi doğru yapmamız lazım. Bu doğru mücadele, doğru oyun ve doğru sonuçtan geçiyor” dedi.

Galatasaray’ın ikinci devre hazırlıklarını sürdürdüğü Antalya kampında teknik direktör Mustafa Denizli basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Denizli, göreve başladığında Galatasaray’ın şampiyonluk yarışının içerisinde olacağını söylediğini hatırlattı. Galatasaray’ın yarışın içinde olacağı düşüncesinin aynen devam ettiğini vurgulayan Denizli, “Bu yarışın içinde biz olmadan, bu yarış olmaz. Tabi ki bizim adımıza kolay bir yarış değil. Önümüzdeki tablo zor bir tablo. Önemli olan bu zor tablo içerisinde yarışı devam ettirmek. Yarış net bir şekilde nisan ayında ortaya çıkar. Burada bizim göstereceğimiz performans etkili. Türkiye ligi benim içinde yıllardır olduğum lig. Defalarca kazandığım ya da kaybettiğim şampiyonluklar oldu. Tecrübelerimle konuştum ve düşüncem devam ediyor” dedi.

Şampiyonluk yarışında Galatasaray’ın Beşiktay ile 11 Fenerbahçe ile de arasında 10 puan fark olduğuna değinen Denizli, yarışta iki rakip olmasının iddialı görüş belirtmesine engel olduğunu söyledi. Galatasaray’ın son 5 lig maçında beklenenden 3- 4 puan fazla kaybettiğine dikkati çeken Denizli, “Netice biz kazanmak mecburiyetindeyiz. Önümüzdeki dönemde bu yarışta var olduğumuzu göstermek için kazanmak zorundayız. Bunu göstereceğiz. Bunun için kendi işimizi doğru yapmamız lazım. Bu doğru mücadele, doğru oyun ve doğru sonuçtan geçiyor. Bunlar ortaya çıktığı zaman diğer tablo bize önümüzdeki haftaların neleri getireceğini gösterecek” diye konuştu.

Denizli, gazetecilerin ‘Galatasaray’ın sezon sonunda ligi 2’nci ya da 3’üncü bitirmesi halinde göreve devam eder misiniz?’ sorusuna şöyle cevap verdi:

“Bu kadar yıllık teknik adamlık hayatında 1.5 yıllık kontrat imzaladım. Benim hayatımda yaptığım kontratların tamamı tek yıllıktır. Bu kontratlar benim kendimle ilgili düşüncelerimi ortaya koyan kontratlardır. Buradaki amaç gelirken Galatasaray’ın yol haritasını kendi içinde değerlendiren insanım. Galatasaray’ın önümüzdeki yıllarını düşünerek bu süreci düşünmek lazım. 30 yaş ortalaması olan bir takımla oynuyoruz. Hem bu tecrübeli kadrodan istifade etmek hem de bu yolda devam edecek arkadaşlar ortaya koymak zorundayız. Sezon sonunda ne olur Galatasaray camiasında şampiyonluk dışında alınacak sonuçlar başarısızlık hanesine geçer. Burada bizim ortaya koymamız gereken bu takım, camiayı, taraftarı mutlu edecek çizgiye ulaşıyor mu?”

Galatasaray’ın önünde yer alan iki rakibinin birbiriyle oynayacağı maçlardan alacağı sonuçların şampiyonluk yarışında etkili olacağına dikkati çeken Denizli, “Önümüzde zorlu 2 rakip olduğunu biliyorum. Hangisinin bizim için daha rakip olduğunu söylemek şu an mümkün değil. Yukarıdaki üç takımın birbiriyle yapacağı maçlarda kazanılacak puanlar var. Rakiplerimizin birbiriyle oynayacağı maçlar bizim lehimize değerlendirilir. Biz bunların değerlendirmesini yapacağız. Hangisi daha ulaşılabilir rakip onu söylemek mümkün değil bu günden. Onların hemen arkasında enselerinde olmak önemli. Şu anda nefesimizi biraz arkadan hissediyorlar. Nefesimiz yaklaşınca koşullar değişecektir” diye konuştu.

Denizli, Galatasaray’ın 1990’lı yıllarında revizyon gerçekleştiğini yeniden böyle bir yolculuğa başlayacaklarını anlattı. Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk düşünülen hedefe ulaştıklarını kaydeden Denizli, önümüzdeki 40 günde 11 maç oynayacaklarını söyledi. Denizli, “Önümüzdeki ay UEFA Kupası da başlayacak. Bu süreci en sağlıklı biçimde değerlendireceğiz. Yaklaşık 40 gün içerisinde 11 maçımız var. Yorucu bir süreç bizi bekliyor. Mart başına kadar yoğun bir süreçteyiz. Fizik, mental ve sayı olarak bu yolculukta takımı hazır tutmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Bursaspor teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun Galatasaray’ın şampiyonluğunu zor görüldüğü yönündeki açıklamaları hatırlatılan Denizli, Hamzaoğlu’nun sorulan soruyu cevaplamak zorunda kalarak, görünene yakın düşüncesini paylaştığını belirtti. Hamzaoğlu’nun düşüncelerini eleştirmediğini belirten Denizli, kendisinin görünene yakından daha fazlasını istediğini dile getirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle