Hoşgeldiniz  

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, “Biz sosyal demokrat bir partiyiz.

Semih Köken | 03 Şubat 2016 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, “Biz sosyal demokrat bir partiyiz.

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, “Türkiye’den insanları taşıyalım, Diyarbakır’daki Kürt gençler onları karşılasın. ‘Biz savaş istemiyoruz. Bu bayrakta Türk’ün de, Kürt’ün de kanı var. Kardeş kanı aksın istemiyoruz’ diye miting yapsalar, dünyada büyük ses getirir. Bu ülkenin gençleri, bu ülkenin geleceğine el koymak mecburiyetindedir” dedi.
chp-milletvekili-kok-8125820_x_300

kok-gencler-bu-ulkenin-gelecegine-el-koymak-mecburiyetinde4f07407fcb035ae09c45
CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, partisinin Kemer İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Erdem Cesur ve partililerle görüşen Devrim Kök, doğuda yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin doğusunda bir savaş olduğunu söyleyen Kök, vatan evlatlarının Türk bayrağına sarılıp gelmesinden üzüntü duyduklarını belirtti. Siyasetçilerin akan kanın durması için ellerinden geleni yaptığını aktaran Kök, “Bence siyasetçilerin yaptığı açıklamalardan daha önemlisi şu olacaktır. Mesela İzmir Gençlik Kolları öncülüğünü yapsın. Türkiye’den insanları taşıyalım, Diyarbakır’daki Kürt gençler onları karşılasın. ‘Biz savaş istemiyoruz. Bu bayrakta Türk’ün de, Kürt’ün de kanı var. Kardeş kanı aksın istemiyoruz’ diye miting yapsalar, dünyada büyük ses getirir. Bu ülkenin gençleri, bu ülkenin geleceğine el koymak mecburiyetindedir” dedi.

‘AK PARTİ İLE HDP STRATEJİK ORTAK’

Türkiye’nin demokrasi yoksunu, etnik ve mezhepsel savaşların yaşandığı coğrafyaya dönüştüğünü vurgulayan Devrim Kök, özellikle toplumsal barışın zedelendiğini, demokrasi ve beraber yaşama kültürünün Ak Parti döneminde erozyona uğradığını kaydetti. Türkiye’nin, Türklerle Kürkler arasında duygusal bir kopukluk yaşanmasının arifesinde olduğuna dikkati çeken Devrim Kök, “Bu çok büyük bir problem. Sanki iki tane farklı milletmiş gibi lanse ediliyor. Ben Ak Parti ile HDP’nin stratejik ortak olduğuna inanıyorum. Zıt kutuplar birbirinden beslenir. Doğudaki sıkıntı şu, o topraklarda doğmanın bedelini ödeyen masum halk var. Bu kadar uzun sokağa çıkma yasağı olması, insanların aç ve susuz bırakılması, cenazelerini toprağa verememeleri demek. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Biz herkesin partisiyiz. Türkiye’nin doğusu ile batısı arasındaki duygusal kopuşun önlenmesinin garantörü CHP’dir. Bu başaracak güçteyiz” diye konuştu.

‘KUVVETLER AYRILIĞI DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZI’

Türkiye’nin parlamenter sistemi tek adam sistemine terk etme arifesinde olduğuna da dikkati çeken Devrim Kök, şöyle dedi:

“Buna mutlak suretle herkesin direnç göstermesi lazım. Türkiye’de demokrasi kaybolduğu an Arap Yarımadası’ndaki ülkelerden bir farkımız kalmaz. Parlamenter demokrasi, insanların kendi idarecilerini kendisinin seçmesi demek. Ortada bir başkanlık konusu var. Bu başkanlık sisteminin içeriği nedir? Bize anlatın ki biz de bilelim. Bize uygun olup olmadığını tartışalım. Diyorlar ki ‘Türk tipi başkanlık. Kuvvetler ayrılığının olmadığı bir başkanlık.’ Kuvvetler ayrılığı demokrasinin olmazsa olmazıdır. Bu sistem Türkiye’yi dönüşü olmayan yerlere götürür. HDP ile anlaşıp başkanlık sistemini getirecekler. Sonra da doğuda ayrıştırılmış ve izole edilmiş özerk bölge oluşturacaklar. Bu doğru bir yaklaşım değil. Biz 1000 yıldır beraber yaşıyoruz. Zaten doğudaki vatandaşımızın böyle bir derdi yok. Ama böyle lanse edilmeye çalışılan bir siyasi durum var.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle