Hoşgeldiniz  

Kemer ovasına karlı zirveden sulama suyu geliyor

Semih Köken | 18 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Kemer ovasına karlı zirveden sulama suyu geliyor

Büyükşehir Belediyesi kar kış dinlemiyor

Büyükşehir Belediyesi, Kaş’ın Kemer mahallesinin sulama sorununu karla kaplı Kartalgölü mevkiinden 3 bin metre uzunluğunda sulama boruları döşeyerek çözüyor. Vatandaşlar ile birlikte karlı dağlarda yapılan çalışmalar sonrasında Kemer ovası suya kavuşacak.

kaş kemer sulama suyu (5)Kaş’ın Kemer mahallesi, hasret kaldığı hizmete Büyükşehir Belediyesi sayesinde kavuşuyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Kemer ovasına, 1850 metre rakımdaki Kartalgölü mevkiindeki kaynaktan sulama suyu getiriliyor. Çalışmalar, kış şartlarına rağmen devam ediyor. Yıllardır bekledikleri hizmete kavuşmanın sevincini yaşayan Kemerliler, projede aktif olarak çalışıyor. Kemer halkıyla elele sürdürülen çalışmalarda Kartalgölü’nden Kemer ovasına 3 bin metre uzunluğunda sulama boruları döşeniyor. Yarım metreyi bulan kara rağmen çalışmalara ara vermeyen ekipler, ovayı sulama suyu ile buluşturmak için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Çalışmaları Büyükşehir Belediyesi Kaş Koordinatörü Mustafa Şalvarlı ve Kemer mahalle Muhtarı Ramazan Çatılı birlikte inceledi.  Şalvarlı, “Proje tamamlandığında Kemer ovasında yaklaşık 2 bin dönüm arazi, sulama suyuna kavuşmuş olacak. Bölgede tarım canlanırken, vatandaşlar daha çok ürün elde edebilecek.  Projenin bölgeye ekonomik olarak önemli katkısı olacak” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle