Hoşgeldiniz  

BUDAK ESNAFIN PRİM İSYANINI TBMM’YE TAŞIDI

Semih Köken | 14 Ocak 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

BUDAK ESNAFIN PRİM İSYANINI TBMM’YE TAŞIDI

ÇOB 23-“BAĞKUR SİGORTA PRİMLERİNDE YÜZDE 30-35’LİK ARTIŞ ADALETLE BAĞDAŞMAKTA MIDIR?”

-“ESNAFIN NE KADAR PRİM BORCU VAR?”

  CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, asgari ücrette yapılan düzenleme ile birlikte Bağkur primlerinde yüzde 30-35 oranında artış yaşandığına dikkat çekerek, “Bu artış adaletle bağdaşmakta mıdır?” diye sordu.

CHP’li Budak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlü olarak yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, asgari ücrette yapılan düzenleme ile birlikte SSK ve Bağkur’luların sigorta prim yükünün yüzde 30 ile 35 oranında arttığına dikkat çekti.  Türkiye’nin pek çok yerinden, Antalya ve ilçelerinden arayan esnafın bu yükü kaldıramayacaklarını bildirdiğine dikkat çeken Budak, “Özellikle Antalya’da esnafımız, turizmde yaşanacak gerileme ile birlikte bu yükü kaldırmalarının mümkün olmadığını belirtiyorlar” dedi. Budak, Bakan Soylu’ya, “Yeniden değerleme oranının 5.58, enflasyonun yüzde 8.81 arttığı bir süreçte BAĞKUR sigorta primlerinin yüzde 30-35 oranında arttırılması günün koşullarına uygun mudur? Halen kaç esnafın prim borcu bulunmaktadır? Borç tutarı ne kadardır? Özellikle küçük ilçelerde faaliyet gösteren ve geçimi sağlamakta güçlük çeken esnafların varlığı da dikkate alınarak, tarım Bağkur’luları ve esnafların mağduriyetinin giderilmesi sağlanacak mıdır?” diye sordu.

BAĞKURLU DA DESTEKLENMELİ

            Budak, yaptığı açıklamada, SSK’lıların prim yükünde de bir artış olduğunu ve Hükümet’in bu konuda adım attığını belirtirken, “Esnaf Bağkur sigorta primi 439 TL’den yüzde 29.33 artışla 568.21 TL’ye, tarım Bağkur sigorta primi ise 322 TL’den yüzde 35.21’lik artışla 435.63 TL’ye çıktı. Çok yüksek bir artış. Antalya’nın her yanından Finike’den, Alanya’dan, Manavgat’tan, Kaş’tan, Demre’den esnafımız arıyor. İsyan ediyorlar. Yüzde 30’luk artışı anlayamıyorlar. Haklılar. Hükümet nasıl SSK’lılar için adım atıyorsa, Bağkur primleri içinde adım atmalı.  Destek, esnafa da tarım Bağkur’lusuna da verilmeli. Adalet bunu gerektiriyor” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle