Hoşgeldiniz  

BİSİKLETİNİ KAPAN GELDİ

Semih Köken | 13 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Spor, Turizm, Yaşam A- A+

BİSİKLETİNİ KAPAN GELDİ

Kemer Belediyesi Gençlik Danışmanı Burak Özdemir tarafından düzenlenen ‘Bisikletini Kap Gel’ etkinliğine katılanlar, bisikletin şehir içinde bir ulaşım aracı olarak kullanılabileceğini de göstermiş oldular. Daha önce de düzenlenen etkinliğe katılım çığ gibi büyüyor.


Kemer Belediye binası önünde toplanan bisikletçiler, şehir içinden başlayarak, 17 kilometrelik bir parkura pedal çevirerek gittiler. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can’ın da pedal çevirdiği etkinliğe çok sayıda bisiklet tutkunu katıldı. Etkinliğin baş aktörlerinden Belediye Gençlik Danışmanı Burak Özdemir yaptığı açıklamada, Kemer’e bisikleti sevdirmeyi amaçladıklarını ve etkinliği bu nedenle düzenlediklerini ifade ederek, “Yenilenen Kemer’in mahallelerinde Belediye başkanımız sayın Mustafa Gül bisiklet yolları da yapmaktadır.
Günümüzde, bisiklet hem spor, hem de ulaşım amaçlı olarak kullanılıyor. Ulaşım amaçlı olarak da bedava bir ulaşım aracıdır. Vergisi yok. Benzini yok. Masrafı yok. Herkes kullanabilir. Bisiklet sadece bir çocuk oyuncağı değildir. Bir karne hediyesi değildir. Kentin içindeki trafiğe çözüm sağlayabilecek en önemli çözümlerden bir tanesidir” diye konuştu. Burak Özdemir, “Bilinçli şekilde arkadaşlarımıza yardımcı olup sporun değerini, önemini, sosyal ve kültürel bir faaliyetin toplum için önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Yaz döneminde turistleri de bu etkinliğe dahil edebiliriz” diye konuştu.
‘Bisikletini Kap Gel’ başlıklı çok sayıda bisikletçinin katıldığı etkinliğe katılanlar ise, bisikletin çok faydalı olduğunu, sağlığa ve ekonomik hayata katkı sağladığını belirttiler.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle