Hoşgeldiniz  

‘Bir şey yapmayacağım’ diye çağırıp öldürmüş

Semih Köken | 18 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

‘Bir şey yapmayacağım’ diye çağırıp öldürmüş

ANTALYA’da pastane müdürü 32 yaşındaki Ümit Turan’ı bahşiş parası yüzünden öldüren tezgahtar 31 yaşındaki Yunus Bağış, Ümit Turan’ı ‘Sana bir şey yapmayacağım’ diyerek parka çağırdığını, sonrasında bu olayın yaşandığını söyledi.

Bir pastanenin Kırcami şubesinde müdür olarak çalışan Ümit Turan, geçen 18 Eylül gecesi saat 03.00 sıralarında Kepez İlçesi’ndeki Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda tartıştığı kişi tarafından bıçaklandı. Saldırgan olaydan sonra kaçarken, ağır yaralanan Turan kendisini pastanede birlikte çalıştığı Yunus Bağış’ın bıçakladığını söyledi. Turan hastanede yaşamını yitirdi. Olaydan sonra gözaltına alınıp tutuklanan Yunus Bağış hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında bahşiş parası yüzünden çıkan tartışmada kendisine küfür edilmesi nedeniyle Ümit Turan’ı bıçakladığını iddia eden Yunus Bağış, antidepresan kullandığını ileri sürüp olay nedeniyle pişman olduğunu söyledi. Ancak adli tıpa sevk edilen sanıkla ilgili düzenlenen raporda, Yunus Bağış’ın gözlem altına alınmasını gerektirir bir ruhsal rahatsızlığının bulunmadığı bildirildi. Sanık avukatı Pelin Maden ise olay gününe ve sanığın kullandığı ilaçlara ilşkin değerlendirme yapılmadığı gerekçesiyle rapora itiraz etti, ek rapor alınmasını istedi. Cumhuriyet savcısı ise ek rapor alınmasına karşı çıktı.

Duruşmada söz alan Yunus Bağış, vicdan azabı çektiğini söyledi. Olay günü elinde birayla alacağını istemek amacıyla Ümit Turan’ın evine gittiğini söyleyen Yunus Bağış, “Kapı ağzında birlikte bira içtik. Sonra kendisinden alacağımı istedim. Kendisine 1200 lira borç vermiştim. Ayrıca bahşiş paralarından dolayı da alacağım vardı. Bunları istedim. ‘Öğlen pastaneye gel vereyim’ dedi. Öğlen pastaneye gittim, vermedi. Gece vakti kendisini bekledim. Eve girerken kapının önünde yakaladım. ‘Sonra hallederiz’ diyerek içeri girdi. Sonra ben tekrar işyerine gittim. ‘Benimle niye görüşmüyorsun? Korkma sana bir şey yapmayacağım’ benzeri laflar ettim. Bunun üzerine Ümit benimle görüşmeyi kabul etti. Parkta buluştuk. Para yüzünden tartıştık. Bahşiş parasından da alacağım olduğunu söyledim. O da işyerinin sahibine kendisini şikayet ettiğim için hakaret etti. Bunun üzerine bu olay meydana geldi” diye konuştu.

Sanıkla ilgili ek rapor alınması talebini reddeden mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle