Hoşgeldiniz  

ASMEK’TE okuma yazma sevinci

Semih Köken | 18 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

ASMEK’TE okuma yazma sevinci

Büyükşehir Belediyesi ASMEK Manavgat Sarılar Şubesi’nde sertifika heyecanı yaşandı. Okuma yazma kurslarının ilk etabını tamamlayan 13 kadın kursiyer, sertifikalarını aldı.

Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (ASMEK), vatandaşları sadece meslek sahibi yapmıyor, okuma yazma kursları ile de hayatlarına ışık tutuyor. Manavgat Sarılar ASMEK’te açılan okuma yazma kurslarına katılan kadınlar, ilk etap eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. Ev işleri ve çocuklarla ilgilenmek zorunda oldukları için bugüne kadar okuma yazma kurslarına gitmeye fırsat bulamayan kadınlar için ASMEK, özel bir çalışma gerçekleştirdi. Çocuklar için ASMEK bünyesinde faaliyet odaları oluşturuldu. Çocuklar uzman eğitmenlerle faaliyet odalarında eğlenirken, anneleri de okuma yazma öğrendi.
KURSA DEVAM EDECEKLER
Kısa sürede okur-yazar olan 13 kadın kursiyer; yıllar sonra okuma yazma hayallerine kavuştuklarını dile getirdi. Okur-yazar olmanın mutluluğunu yaşayan kadınlar, ikinci etap kurslara da aralıksız devam ederek ilkokul diplomasına eşdeğer olan sertifikayı almak istediklerini belirtti.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle