Hoşgeldiniz  

Antalya’da Muhafazakar Zirvesi

Semih Köken | 22 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya’da Muhafazakar Zirvesi

AK Parti’nin üyesi olduğu Avrupalı Muhafazakar ve Reformistler İttifakı 2. Muhafazakar Zirvesi, Antalya’da gerçekleştirildi.

Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’dan siyasetçi, akademisyen ve işadamlarını biraraya getiren zirveye, 30 ülkeden 120 katılım oldu. 2 gün süren zirvede Türkiye ve NATO ilişkisi ele alındı, İslamda serbest piyasa ve Şam bölgesinin geleceği hakkında konuşmalar yapıldı. Zirv devam ettiği esnada gerçekleşen İstanbul’daki terör saldırısı, siyah kurdele takılarak kınandı.

Avrupa Parlamentosu’nun en büyük üçüncü grubu olan ECR milletvekillerinin yer aldığı gruba, Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya akşam yemeğinde hitap etti. Öncelikle ülkemizde yaşanan hain terör saldırılarını kınayan Kaya, tüm dünyayı Paris saldırısı sonrasında olduğu gibi birlik olmaya davet etti.

Konuşmasında Avrupa’nın güvenliği ve istikrarının yakın bölgedeki durumla doğrudan bağlantılı olduğunu vurgulayan Kaya, terör ve ekstremizm ile mücadelede ortak hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. Bölgedeki terörün göçe sebep olan temel faktör olduğunu aktaran Kaya, Türkiye’nin sorunun çözümü, Suriye ve Irak’taki DAEŞ’i ve terörü mağlup etmek için uluslararası toplumla ortak hareket edildiğini belirtti.

Avrupalı parlamenterlere Türkiye’nin AB ile ilişkilerini ve üyelik durumunu geliştirmenin stratejik bir hedef olduğunu söyleyen Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye-AB ilişkilerinin yeniden canlandığını, Türkiye-AB arasındaki güçlü işbirliği ile bölgedeki krizin üstesinden gelinebileceğini söyledi.

DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle