Hoşgeldiniz  

Altıok: 15 Haziran’a kadar bitecek

Semih Köken | 17 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Altıok: 15 Haziran’a kadar bitecek

Kemer’de devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi veren Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok, Antalya-Kemer Yolu Sarısu Mevkiinde bulunan heyelan bölgesinde yıllardır bitmeyen tel çekim ve sabitleme çalışmasının 15 Haziran’a kadar biteceğini söyledi.

Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok, Antalya-Kemer Yolu’nda devam eden yol bakım çalışmaları ve Kemer’de devam eden köprülü kavşak ve tünel çalışmaları hakkında gazetemize açıklama yaptı.

‘15 HAZİRAN’A KADAR BİTECEK’

Şenol Altıok, Antalya-Kemer Yolu’nda heyelan nedeniyle yıllardır kapanan Sarısu Mevkiinde tel çekim ve sabitleme çalışmasının 15 Haziran’a kadar biteceğini söyledi. Söz konusu yerde bu zamana kadar çalışmalarının bitmemesinin nedenin ise geçtiğimiz yıl seçim çalışmaları kapsamında siyasilerin sık sık konvoylar oluşturarak yoğun bir trafik olacağından çalışmalara ara verildiğini, ondan dolayı iş bitimi yapılamadığını söyledi.

Yapılan çalışmanın özel ekiplerle yapıldığını ifade eden Altıok, tepe bölgesine sabitlenen askılı sistemle delim işleri yapıldığını, bundan dolayıda da çalışmaların ağır yürüdüğünü belirtti.

‘HAT GEÇİŞLERİ ÇALIŞMALARI YAVAŞLATIYOR’

Kemer’de devam eden köprülü kavşak çalışmalarınada değinen Şenol Altıok, “Köprü çalışmalarının yavaşlama nedeni ise kavşak bölgelerinde bulunan Telekom, elektrik hat geçişleri ve ASAT’ın bölgeyi besleyen ana su hattı borusu Kemer 2 kavşağı ve Antalya istikametinde bulunan hattın aktarılması nedeniyle söz konusu yerlerin bitimini uzattı. Ancak 15 Temmuz’a kadar hem yan yollar hem de köprüler bitirilecek” dedi.

‘TÜNELLER TEMMUZ 2017’DE AÇILCAK’

Altıok, bölgede devam eden Phaselis-Çamyuva arasındaki tünel çalışmalarının ise her biri 1400 metre civarında olduğunu toplamda ise 2400 olacak şekilde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bu çalışmalarda ise karşılıklı 400 metre toplamda da 800 metresinin bittiği belirten Altıok, çalışmalar hala devam ettiğini ve söz konusu tünellerin 2017 yılı Temmuz ayında trafiğe açılacağını belirtti.

‘ASFALT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR’

Antalya-Kemer arasında yapımı devam asfatlama çalışması yer yer devam ettiğini söyleyen Altıok; “Biliyorsunuz bu bölgede bulunan asfalt kaplamaları beton asfalt dediğimiz sistemle değiştiriyoruz. Zaten yaklaşık 40 km’lik bölümün bir bölümü ise daha önceleri yapıldı. Kalan kısmı ise 2016 Eylül ayından 2017 yılı Mayıs ayına kadar bitirilecek” dedi.

Kemer Gözcü

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle