Hoşgeldiniz  

“2’inci Mammut Tahtalı Run To Sky” yarışları öncesinde basın toplantısı düzenlendi.

Semih Köken | 17 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Spor, Turizm, Yaşam A- A+

“2’inci Mammut Tahtalı Run To Sky” yarışları öncesinde basın toplantısı düzenlendi.

Tekirova Mahallesi’ndeki 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nda düzenlenen basın toplantısına, Mammut Tahtalı Run To Sky Organizasyon Komite Başkanı Polat Dede, Mammut Sportiv A.Ş İletişim ve Pazarlama Direktörü Burak Sarı, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda, 19-22 Mayıs tarihleri rasında yapılacak olan yarışlar, parkurlar ve katılan sporcu sayıları hakkında bilgiler verildi. Mammut Tahtalı Run To Sky Organizasyon Komite Başkanı Bolat Dede, organizasyonun bu yıl ikincisini düzenleyeceklerini belirterek, kısıtlı maddi imkanlarla yarışmayı gerçekleştirecek oldukları için mutlu olduklarını söyledi.
Mammut Tahtalı Run To Sky yarışının Türkiye’de ilk kez düzenlenen “skyrunning” yarışı olduğunu ifade eden Dede, sporculara koşu yarışından farklı olarak dağların ve bulutların güzelliğini yaşattığını kaydetti.
Dede, skyrunning branşının geliştiğini aktararak, “Biz bu branşa öncülük ettik. Bizden sonra Türkiye’de dört tane daha skyrunning yarışı yapılmaya başlandı. İlerde daha fazla katılımlı organizasyonlar olacaktır. Çok zor bir iş yaparak Türkiye’nin en zorlu koşu yarışını organize ediyoruz” dedi.
Yarışa katılacak olan sporcuların özel olduğuna dikkat çeken Dede, bu branşı her insanın yapamayacağını ifade etti. Dede, geçen seneki yarışa 46 kişinin katıldığını hatırlatarak, bu seneki yarışa 150 kişinin katılacağını anlattı.
Dede, yarışta Türkiye’nin ilk Everest çıkışını yapan Everest Takımı’nın da yer alacağını aktararak, “Yarışta, Güney Afrika’da düzenlenen 250 kilometrelik çöl yarışında dünya şampiyonu olan Mahmut Yavuz, Türkiye’ye ultramaraton sporunu kazandıran Bakiye Duran gibi isimler yarışacak. Türkiye’de çok az patika koşusu düzenleniyor. Taylan’da bile senede 600 koşu düzenlenirken Türkiye’de bu sayı 24. Türkiye’de de yavaş yavaş gelişen bir spor. Sadece patika yollarda koşulan bir yarış” diye konuştu.
Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ise yaptığı açıklamada;
“Run to Sky’ın 2’inci etap yarışında da bir arada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz Kemer Belediyesi olarak.
Bu organizasyon kuşkusuz, turizm bölgesi olan Kemer’in tanıtımına çok büyük katkı sunuyor. Gün geçtikçe de katılım sayısı artıyor. Bu bizim için sevindirici. Şunun bilinmesini istiyoruz, Kemer Belediyesi olarak uluslararası niteliği olan bu tür organizasyonlara biz ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz, destek vermeye çalışıyoruz ama sadece bu organizasyonlara biz bölgemize tanıtım konusunda biz katkılarından dolayı değil. Biliyorsunuz dünya sosyoekonomik ve siyasal anlamada gün geçtikçe küreselleşiyor. Hatta terör boyutuyla da küreselleşiyor. İşte Fransa, Belçika olayları da bunu göstermiştir. Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan insanlarının bu tür organizasyonlarda Kemer’de bir araya gelmelerinin ve bu insanların kaynaşarak dostluk barış ve insanlığa doğru evrimlemeleri bir araç olması açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu tür organizasyonlara katkılarımız her zaman devam edecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Gerek şahsım adıma gerekse Belediye Başkanımız Mustafa Gül adında, Polat Dede ve ekibine böyle bir organizasyonu büyüttükleri için teşekkür etmek istiyorum. Kendisi ile de konuştuk bir daha ki seneye bu organizasyonu konser ile birleştirerek çok daha büyük ve nitelikli bir organizasyon haline getirmek istiyoruz. Hep beraber bunu büyüteceğiz. Teşekkür ederim” dedi.
Mammut Sportiv A.Ş İletişim ve Pazarlama Direktörü Burak Sarı da, organizasyona ana sponsor olmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Mammut Tahtalı Run To Sky’ı gelecek iki yıl içinde 5 bin kişinin katılacağı bir festivale çevirerek daha çok ses getirecek bir yarışma haline getireceklerini söyledi.
Yarışlar öncesi 19 Mayıs Perşembe günü olimpiyat ateşinin ilk defa yakıldığı rivayet edilen Çıralı Yanartaş’ta olimpiyat ateşi sembolik olarak tekrar yakılacak. Sporcular, 20 Mayıs’ta 5 kilometre uzunluktaki “Tahtalı VK” parkurunu, 21 Mayıs’ta 28 kilometre uzunluktaki “Tahtalı Run To Sky” parkurunu ve 22 Mayıs’ta 10 kilometre uzunluktaki Chimera Run Halk Koşusu” parkurunu koşacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle