Hoşgeldiniz  

Ak Parti muhalefete teşekkür edecek

Semih Köken | 16 Ağustos 2016 | Antalya Haber A- A+

Ak Parti muhalefete teşekkür edecek

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, muhalefet partilerin il başkanlarını ziyaret ederek demokrasi mitinglerine verdikleri destek için teşekkür edeceğini söyledi.

Ak Parti Antalya İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Rıza Sümer, 15 Temmuz’daki FETÖ’nün darbe girişimini değerlendirdi. Milletin darbelere karşı eskisi gibi duyarsız kalmadığını ifade eden Sümer, milletin darbelerden çok çekmesinden dolayı ilk defa tepkisini ortaya koyduğunu, özgürlüklerini kısıtlanmasını istemediğini söyledi. 15 Temmuz’da demokrasi destanı yazıldığını dile getiren Rıza Sümer, insanların 27 gün nöbet tuttuğunu kaydetti.

PARTİ BAŞKANLARINI ZİYARET EDECEK

Antalya’da da Cumhuriyet Meydanı’nın yanı sıra 15 ilçede nöbetler tutulduğunu ifade eden Sümer, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge 30 bin insanın katıldığını söyledi. Sümer, “İnşallah birlikteliğimizi devam ettireceğiz. Bize destek veren farklı partililerden vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Yarından itibaren Antalya’daki il başkanlarımızı ziyaret ederek teşekkür etmek istiyorum. Antalya için yapacaklarımızı ortak akılla, diğer siyasi parti liderlerimizle hareket ederek oluşturacağız. Antalya’da projelerde onların fikirlerinden de yararlanacağız” diye konuştu.

FETÖ’NÜN OKULLARINA ŞEHİT İSİMLERİ VERİLECEK

İl Başkanı Rıza Sümer, 15 Temmuz’un bir darbe değil, işgal hareketi olduğunu belirterek, 240 vatandaşın şehit olduğunu hatırlattı. Antalya’nın da 2 şehit verdiğini aktaran Sümer, bu iki şehidin adının iki okula verileceğini anlattı. Sümer, “Bu isimleri yaşatacağız. Başka okullara da şehitlerimizin adını vereceğiz. 15 Temmuz şehitlerini yaşatmamız lazım. Korkuteli İmam Hatip Lisesi’ne Şehit Yasin Naci Ağaroğlu, FETÖ’den Milli Eğitim’e geçen okullar Muratpaşa Toros Akdeniz Lisesi’ne Şehit Muhammet Oğuz Kılınç, Döşemealtı Toros Fen Lisesi’ne şehit Volkan Canöz, Gazipaşa Ufuk Bilge İlk-Orta Okulu şehit Demet Sezen, Kepez Feriha Öpçin İlk-Orta Okulu şehit Ufuk Baysal’ın isminin verilmesi planlanıyor. Çallı’daki Köprülü Kavşağa da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köprüsü adını vereceğiz. Diğer partilerin de bu projelerimize destek vereceğini düşünüyorum” dedi.

“FETÖ TEMİZLİĞİNİ ÇOK ÖNCEDEN YAPTIK”

Basında, ‘Ak Parti’nin içinde FETÖ temizliği’ başlıklarıyla haberler yer aldığını belirten Rıza Sümer, bu temizliği çok önceden yaptıklarını söyledi. Karalama kampanyası yapıldığını ifade eden Sümer, şöyle konuştu:

“Bu adamları temizlemeye başladıktan sonra içimize almak için ahmak olmamız lazım. FETÖ’nün parti içinde olmadığına inanıyorum. Parti içine de karışmış olabilir, bunları temizlemeye devam edeceğiz. Ben iddia ediyorum, parti içinde girmelerine izin vermedik. İstifasını aldığımız yöneticilerimiz var ve bunları ilan ediyoruz. Bağlantıyı tespit ettiğimizde kesin ihraçlarımız olacak. Bu alçaklalar referandumdan bizi aldattı ve kendi adamlarını içerimize soktu.”

“KAŞ BELEDİYE BAŞKANI’NIN SADAKATİNDEN ŞÜPHEMİZ YOK”

Ak Parti Elmalı İlçe Başkanı’nın istifasını da hatırlatan Rıza Sümer, “Kendisinde şüphemiz yok. Ailesinde bu örgüte sempati duyanlar var, bu yüzden biz istifasını istedik ve istifa etti. Yeni bir ilçe başkanı arayışı içindeyiz. Kaş Belediye Başkanı’nın bu yapıyla hiçbir ilgisi yok. Oğluna defalarca anlattık ama kendisini bu yapıdan çıkaramadık. Kaş Belediye Başkanı’nın sadakatine samimiyetle inanıyorum” diye konuştu.

VALİLİK BELEDİYELERLE İLGİLİ BİLGİ TOPLUYOR

Belediyelere FETÖ’nün sızdığına yönelik bilgiler olduğuna da işaret eden Rıza Sümer, “Sayın Vali belediyelerden hassas bir çalışma istedi. Belediye başkanları kendi personellerini daha iyi tanır diye valilik bu isimlerin bildirilmesini istedi” diye konuştu. Askeriyelerin 81 ilde şehir merkezlerinin dışına çıkarılacağını belirten Sümer, Antalya’da da bunun olacağını söyledi.

AK PARTI ANTALYA IL BASKANLIGI'NDA DUZENLENEN BASIN TOPLANTISINDA KONUSAN IL BASKANI RIZA SUMER, 15 TEMMUZ'DAKI FETO'NUN DARBE GIRISIMINI DEGERLENDIRDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) –

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle