Hoşgeldiniz  

2022 YILININ İLK MECLİSİ YAPILDI

Semih Köken | 10 Ocak 2022 | Antalya Haber A- A+

2022 YILININ İLK MECLİSİ YAPILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi 2022 yılının ilk meclis toplantısı Başkanvekili Deniz Filiz başkanlığında yapıldı. 146 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ne ait iştirak şirketi olan EKDAĞ’ın bünyesinde kurulması planlanan ekmek tesisi için sermaye artırımı talep edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen, 2022 yılının ilk meclis toplantısı Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Deniz Filiz başkanlığında yapıldı. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, SP ve Memleket Partili meclis üyeleri, gündemde yer alan 146 gündem maddesini oyladı. Mecliste gizli oylama usulüyle Denetim Komisyonu üyeleri seçildi. Denetim Komisyonu’nda Ali Polat, Mesut Kocagöz, Alper Birer, Muhammet Ural ve Mehmet Yüksel yer aldı. Gündem maddelerinin çoğunluğu oy birliğiyle ve oy çokluğuyla kabul edilirken 12’nci maddede CHP’li meclis üyeleri oy kullanmadı.

EKDAĞ’A SERMAYE TALEBİ

Aralık ayı meclis toplantısında yaklaşık 3 yıldır Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan CHP’li Muhittin Böcek belediyeye ait Halk Ekmek’teki fiyatlardan haberdar olmadığını iddia etmesi toplantıya damga vurmuştu. CHP’li Başkan Böcek, yaklaşık 3 yıldır başkanlık koltuğunda oturduğu belediyenin iştirak şirketinde usulsüzlük olduğunu ileri sürerek bunu yeni fark ettiklerini dile getirerek, “Antalya’mızda Halk Ekmek 2.25 TL. Hiç haberimiz yok” demişti. Böcek’in sözlerinin üzerine ocak meclisinde, Ekmek Dağıtım Sanayi ve Ticaret(EKDAĞ) A.Ş. bünyesinde kurulması planlanan ekmek üretim tesisi için sermaye artırımı talebinde bulunuldu. Halk Ekmek Fabrikası’nın faaliyete geçirilebilmesi için yaklaşık 15 milyon TL kaynak ihtiyacı doğduğu ve bu ihtiyacın sermaye artışıyla karşılanması için 14 milyon TL olan şirket sermayesinin, 29 milyon TL’ye çıkarılması talep edildi.

CHP VE İYİ PARTİ OY KULLANMADI

12’nci madde ise meclisi ikiye böldü. 12’nci madde de yer alan Elmalı Belediyesi sınırları içerisinde yer alan; Gündoğan Mahallesi 43 ada 1, 2 ve 3 parsellerin Rekreasyon Alanı’ndan, Sağlık Tesis Alanı’na dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu, AK Parti ve MHP meclis üyeleri tarafından mahkeme kararı doğrultusunda planlama yapılması istendi ancak CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri kabul etmedi. AK Parti ve MHP meclis üyeleri evet oyu kullanırken, CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri oy kullanmadı.

KABUL EDİLEN MADDELER

Büyükşehir Meclisi’nde 7’nci, 8’nci ve 9’uncu maddeler oy birliğiyle kabul edildi. 10’uncu madde Komisyon Raporu’nun aksine itirazın kabulü ve 11’inci madde de Komisyon Raporu’nun reddi oy çokluğuyla kabul edildi. 13’üncü gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. 14’üncü madde de karar yeter sayısı oluşmadı. 15’inci gündem maddesi Komisyon Raporu doğrultusunda kabul edildi. 16’ncı ve 17’nci maddeler oy birliğiyle kabul edildi. 18’inci madde, belediyesinden geldiği şekliyle oy çokluğuyla kabul edildi.19’uncu ve 32’inci maddeler dahil oy birliğiyle kabul edildi. 32’nci gündem maddesi, ilgili dairesine iadesi oy birliğiyle kabul edildi. 34’üncü ve 42’nci gündem maddeleri dahil Komisyon Raporu doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi. 43’üncü gündem maddesi, oy çokluğuyla kabul edildi. 44’üncü ve 48’inci maddeler belediyesinden geldiği şekliyle oy çokluğuyla kabul edildi. AK Parti ve MHP meclis üyeleri evet oyu kullandı. 49’ncu ve 55’inci maddeler de dahil olmak üzere gündem maddeleri oy çokluğuyla kabul edildi. 56’nci gündem maddesinde de, Komisyon Raporu’ndan geldiği şekliyle oy çokluğuyla kabul edildi. MHP üyeleri hayır oyu kullandı. 57’nci ve 81’nci maddeler ise Komisyon Raporu doğrultusunda oy çokluğuyla kabul edildi.

DEVAM MECLİSİNE BIRAKILDI

82’nci maddeden 146’ncı maddeler arasındaki gündem maddeleri devam meclisine bırakıldı. 88’nci maddede yer alan, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı(UKOME) tarafından, akaryakıt fiyatlarındaki artış sebebiyle ulaşım esnafının mağduriyetinin giderilebilmesi için, 1 Aralık 2022 ve 31 Ocak 2022 tarihleri arasında yakıt destek ödemesi yapılması talebinin ve 97’nci ve 98’nci maddeler de yer alan maddeler ise, Mahkeme kararıyla iptal edilen Muratpaşa ilçesi Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami, Alan Mahalleleri’nin tamamı ile Fener ve Çağlayan Mahalleleri’nin bir kısmını içeren ‘Kırcami Bölgesi’ne ilişkin hazırlanan 1/25000 ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın incelenerek karar bağlanması hususu Büyükşehir Belediyesi Devam Meclisi’nde oylanmasına bekleniyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle