Hoşgeldiniz  

Türel: Lara’daki temalı park alanını almaya hazırız

Semih Köken | 08 Ekim 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Türel: Lara’daki temalı park alanını almaya hazırız

ANTALYA’nın, batısında Konyaaltı, doğusunda Lara ile iki kanatlı bir şehir olduğunu belirten Başkan Menderes Türel, “Bu iki kanadın da şehre yaşanabilir noktada döndürülmesi gerekir. Lara’da hukuki süreci devam eden 3 bin dönümlük temalı park alanı bulunuyor. Mimarlar odamızın ‘belediye alsın’ önerisi var. Hukuki süreç sonuçlanırsa biz de almaya hazırız” dedi.

Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleşen 4’üncü Uluslararası Antalya Mimarlık Bineali’ne katıldı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Abdi Güzer’in yaptığı, Nevzat Sayın, Doç. Dr. Kemal Reha Kavas ve Ahmet Doğu İpek’in konuşmacı olarak yer aldığı ‘Mimarlık ve Kentte Süreklilik, Sürdürülebilirlik’ konulu paneli dinleyen Türel, ardından mimarlara seslendi.

MİMARLAR ODASI İLE İŞBİRLİĞİ

Şehrin yeni yapılanmasında Mimarlar Odası ile çok iyi işler çıkarttıklarını belirten Başkan Türel, “Mesela Türkiye’de ilk defa eski stadyumu yıktık, yerine yeni bir stadyum ya da AVM yapılmadan parka dönüştürüyoruz. Kent müzesi ile de birleşecek. Bunu mimar arkadaşlarımız bize gelip anlattılar sonra uygulayıcısı olarak da işin içerisinde yer aldılar. Antalya’da ucube diye tarif ettiğimiz birçok kamu binasını yıktık, açık park yaptık. İlk dönemimde Vakıf İşhanı’nı yıktık, park yaptık. Daha adayken Vakıf İşhanı’nı yıkacağım dediğimde, diğer adaylar benim için ‘Hayal görüyor, o binayı yıkmak hayal’ demişlerdi. Ama başkan olunca anladım, oradaki binayı yıkmak hakikaten hayal gibiymiş” diye konuştu.

Yavuz Özcan Parkı’nın yanındaki hemşire yüksek okulunu yıkıp, parkla özdeşleştirdiklerini hatırlatan Türel, “16 katlı özel idare binamız vardı yıktık, park yaptık. Şimdi 2019 projeleri içerisinde değerlendireceğimiz, devamı niteliğindeki deniz kıyısındaki o Çin Seddi gibi binalar belki gündemimize gelecek” dedi.

TEMALI PARK ALANINA TALİBİZ

Antalya’nın iki kanatlı bir şehir olduğunu belirten Türel, şunları aktardı:

“Yani batısında Konyaaltı, doğusunda Lara. Ve tabiki bu iki kanadın da şehre yaşanabilir noktada döndürülmesi gerekir. Lara’da yine bir Kruvaziyer Liman ve Yat Limanı Projesi içerisinde olmak kaydı ile arkasında hala hukuki süreci devam eden 3 bin dönümlük de bir temalı park alanı var. Mimarlar Odamızın da bize önerisi var, belediye alsın. İnşallah hukuki süreci sonuçlanırsa biz de almaya hazırız. Alırsak orada ciddi bir günübirlik alan kruvaziyerle karşılanacak. Havaalanı sayılarını artırmak yetmez mutlaka tarifeli seferler koyacağız.”

TAŞ OCAKLARININ KÖKÜNÜ KAZIYORUZ

Boğaçayı Projesi ile çok önemli bir alt yapı projesi de gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Türel, şöyle konuştu:

“Taşkın önlemeye yönelik bir alanda 2300 debiyle deniz kenarında köprümüz denize uçup gitmiş şimdi 4600 debiye göre bir problem olmaması hususunda sel felaketini önleyecek alt yapı çalışmalarını yapıyoruz. Antalya’nın kanayan yarası bunun üzerindeki taş ocaklarıydı. Onun devrini şimdi üçlü bakanın kurul kararı imzasıyla aldık. Bunların kökünü kazıyoruz Antalya’nın senelerdir temizlenemeyen çevre felaketini biz temizliyoruz. Ama bizim bu noktada yaptığımız bazı işler çevre duyarlılığımız olmadığı gibi suçlamaları beraberinde getiriyor. Ama biz tabi yaptığımız işten emin olduğumuz müddetçe elbette ki eleştirilere saygılıyız ama biz bunlara doğru olduğunu kendimiz karar vermiyoruz sonuçta sizin gibi konusunda uzman hocalarımızla, akademisyenlerle, uzmanlarla konuşuyoruz. Onların fikirlerini aldıktan sonra neticeye götürüyoruz.”

Başkan Menderes Türel, daha sonra Dünya Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında meslekte 30 yılını dolduran mimarlara plaket verdi.

FOTOĞRAFLI

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya – ANTALYA

Foto 1 indir

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN DESTEKLERI ILE GERCEKLESEN 4'UNCU ULUSLARARASI ANTALYA MIMARLIK BINEALI'NE KATILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 2 indir

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN DESTEKLERI ILE GERCEKLESEN 4'UNCU ULUSLARARASI ANTALYA MIMARLIK BINEALI'NE KATILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Foto 3 indir

ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL, BUYUKSEHIR BELEDIYESI'NIN DESTEKLERI ILE GERCEKLESEN 4'UNCU ULUSLARARASI ANTALYA MIMARLIK BINEALI'NE KATILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle