Hoşgeldiniz  

Öğrencilerden seralara teknik gezi

Semih Köken | 09 Ekim 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Öğrencilerden seralara teknik gezi

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri yayla seracılığı yapılan seraları ziyaret etti.

AÜ Elmalı MYO Seracılık Programı öğrencileri biyolojik mücadele yapılan üretici seralarına teknik gezi düzenledi. Öğretim Görevlisi İsmail Akgün tarafından düzenlenen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Boğatimur’un da eşlik ettiği gezide Elmalı’da yayla seracılığı yapılan çiftçi seraları ziyaret edildi.

Boğatimur, “Gezimiz kapsamında bakanlığımızın genç çiftçi desteğinden yararlanılarak yaptırılan seraya da yer verdik. Gençlerimize örnek olmasını istiyoruz. Verilen destekle 2 dekarlık sera yapıldı ve biyolojik mücadeleyle domates üretiliyor. Son yıllarda seralarda üretimi sınırlandıran domates güvesi (Tuta absoluta) artık biyolojik mücadeleyle de kontrol altına alınabiliyor. Ayrıca biyolojik mücadele yapanlara bakanlığımız dekar başına 300 TL destek veriyor. Genç tekniker adaylarımızın ilgisinden memnunuz. Kendilerinin de üretimde yer almasını diliyoruz” dedi.

Üretici Mehmet Akkaya, yaptıkları domates üretiminde hastalık ve zararlılara kaşı hemen hemen hiç kimyasal ilaç kullanmadıklarını, kullanıma izin verilen biyolojik mücadele ilaçlarına yer verdiklerini, gelecek yıllarda organik üretime geçmeyi hedeflediğini anlattı.

Öğretim görevlisi İsmail Akgün de teorik olarak işlenen derslerin uygulamalarını mutlaka yapmaya çalıştıklarını, hem kendi seralarında üretim yaptıklarını, hem de üretici seralarında incelemelerde bulunduklarını kaydetti. Akgün, “Normal üretimle biyolojik mücadelenin karşılaştırılmasının yapılması için geleneksel üretim yapılan bir serayı da ziyaret ettik. Öğrencilerimizin arazi koşullarında bazı teşhislerde bulunmalarını istedik. Faydalı bir gezi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

DHA-Bölge – Türkiye-Antalya / Elmalı – ELMALI

Foto 1 indir

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) ELMALI MESLEK YUKSEKOKULU (MYO) OGRENCILERI YAYLA SERACILIGI YAPILAN SERALARI ZIYARET ETTI.(FOTO:ELMALI-DHA)
indir

Foto 2 indir

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) ELMALI MESLEK YUKSEKOKULU (MYO) OGRENCILERI YAYLA SERACILIGI YAPILAN SERALARI ZIYARET ETTI.(FOTO:ELMALI-DHA)
indir

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle