Hoşgeldiniz  

Antalya’ya 605 bin maske

SEMİH KÖKEN | 16 Nisan 2020 | Gündem, Kemer Güncel A- A+

DEVLET tarafından maskelerin ücretsiz dağıtım kararı sonrasında eczaneler aracılığıyla dağıtım için ilk etapta Antalya’ya 605 bin adet maske sevki yapıldı.

Koronavirüs salgını nedeniyle maske takma zorunluluğu ve maske satışının yasaklanması üzerine devlet tarafından 29 büyükşehir ve Zonguldak’ta başlatılan ücretsiz maske dağıtım süreçleri devam ediyor. Eczaneler aracılığıyla dağıtımı yapılacak olan maskelerle ilgili Antalya’ya ilk etapta 605 bin adet maske gönderiliyor.

Eczacılar Odası Antalya Şube Başkanı Mehmet Ertekin, 29 büyükşehir ve Zonguldak’a gönderilecek ücretsiz maskelerle ilgili Antalya’ya sevkiyatın bugün yapıldığı ve maskelerin 17 Nisan Cuma günü teslim edileceğini kaydetti. Antalya’da toplam 1200 eczane bulunduğunu belirten Ertekin, her eczaneye 500 adet maske dağıtımı yapılacağını söyledi.

İstanbul’da ücretsiz maske dağıtım önceliğinin 51- 65 yaş aralığına verildiğini de söyleyen Ertekin, Antalya’da da devlet tarafından kod gönderilen kişilere, kişi başına 5 adet maske dağıtımı yapılacağını söyledi. Ertekin, “Yani bir eczanede 100 hastaya 10 günlük kullanımı için 5’er adet maske dağıtımı yapılacak. 10 gün sonra yine maske gönderilecek. Yani iki güne bir maske kullanılacak. Kodu olmayanlar için de başvuru ekranı oluşturulacak” dedi.

DEVLET TARAFINDAN MASKELERIN UCRETSIZ DAGITIM KARARI SONRASINDA ECZANELER ARACILIGIYLA DAGITIM ICIN ILK ETAPTA ANTALYA'YA 605 BIN ADET MASKE SEVKI YAPILDI. ANTALYA ECZACILAR ODASI BASKANI MEHMET ERTEKIN, 20 NISAN PAZARTESI GUNUNDEN ITIBAREN KOD GONDERILEN KISILERE MASKE DAGITIMININ BASLAYACAGINI ACIKLADI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle