Hoşgeldiniz  

Adrasan da tur midibüsü şarampole devrildi: 5 ölü, 26 yaralı

Semih Köken | 17 Eylül 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Adrasan da tur midibüsü şarampole devrildi: 5 ölü, 26 yaralı

ANTALYA’nın Kumluca İlçesi’nde tekne turuna giden Türk tatilcileri taşıyan tur midibüsü kontrolden çıkıp şarampole yuvarlandı, kazada 5 kişi yaşamını yitirdi, 27 kişi yaralandı.

Kaza, saat 11.00 sıralarında Adrasan Mahallesi’ne bağlı Tekke Deresi mevkii yakınlarında meydana geldi. Manavgat’tan Adrasan’a tekne turuna giden Türk tatilcileri taşıyan, sürücüsünün kimliği henüz belirtilmeyen, 07 LTK 61 plakalı özel bir firmaya ait tur midibüsü, kontrolden çıkarak yaklaşık 50 metrelik şarampole yuvarlandı. Kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi yaşamını yitirirken, 27 kişi de yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, jandarma ve kurtarma ekibi yönlendirildi. Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Yoldan geçen araçlardan inenler de kurtarma ekiplerine yardımcı oldu. Sedyeye konulan yaralılar kayalık alandan yola çıkarılarak ambulanslara bindirildi. Yaralılar daha sonra çevredeki hastanelere yönlendirildi.

Adrasan da tur midibüsünün şarampole yuvarlandığı kazaya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Kemer Kaymakamı ve Kumluca Kaymakam vekili Mustafa Cihad Feslihan, şöyle dedi:

“Sabah saatlerinde içerisinde sadece Türkler’in bulunduğu bir tur firması tarafından Adrasan’a gelen turistleri taşıyan tur midibüsü virajı alamayarak şarampole yuvarlanıyor ve takla atıyor. Haberin verilmesinin ardından olay yerine çok sayıda ekiple ulaştık ve çok hızlı bir şekilde müdahale ettiler. Akabinde yaptığımız ilk tespitlere göre 5 vatandaşımız hayatını kaybetti ve 1’i ağır olmak üzere 27 vatandaşımız yaralı olarak hastanelere kaldırıldı. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet tüm yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Olay ile ilgili olarak araştırmalarımız devam ediyor.”

Gezinin, kuruculuğunu aynı kazada yaşamını yitiren Ali Çetin’in üstlendiği ‘Göç Yolu Yolcular’ı adı altında sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup tarafından düzenlendiği belirtildi.

8 Eylül günü gezinin planlandığı ve bugün ‘Adrasan Sulu Ada Tekne Turu’ adı altında yapılacak gezi için ‘Şen Tur’ adlı taşımacılık firmasından sürücüsü Hasan Bıyık ile birlikte 07 LTK 61 plakalı midibüsün kiralandığı belirlendi. Tur için midibüsün saat 06.30’da Manavgat’tan yola çıktığı, Antalya’dan da tura katılanları alarak Kumluca’ya doğru gittiği sırada kazanın meydana geldiği kaydedildi.

‘TAŞIMACILIK ANLAŞMASI YAPTIK’

Kaza yapan midibüsün bağlı bulunduğu Şen Tur firmasının sahibi Soner Şen, tekne turunu organize eden Ali Çetin’in kendisini arayarak araç istediğini söyledi. Şen, şöyle dedi:

“Biz, firma olarak Ali Çetin’le taşımacılık anlamında 4- 5 yıldır sürekli çalışıyorduk. Ali Çetin hemen hemen her hafta sonu değişik yerlere etkinlik veya gezi düzenler, bizden otobüs isterdi. Biz de grubun taşıması için otobüs gönderirdik. Hatta Ali ağabey yaptığı bütün organizasyonları Göç Yolu Yolcuları Grubu’nun sosyal medya sayfasından ilan eder ve gezilere katılacak grubu oradan oluştururdu. Adrasan gezisiyle ilgili bizden 30 kişilik otobüs istediğinde biz de Hasan Bıyık’ın kullandığı 07 LTK 61 plakalı midibüsümüzü kendisine tahsis ettik. Hem midibüsümüzün hem de şoförümüzün bütün evrakları tamam.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle