Hoşgeldiniz  

Türel: “Toplu taşıma araçları takip edilecek”‏

SEMİH KÖKEN | 15 Nisan 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

Lise öğrencileri ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Özgecan vakası gibi durumların yaşanmaması için birkaç hafta içinde toplu taşıma araçlarına takip sistemi yerleştireceklerini söyledi.

Başkan Menderes Türel, Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluştu. Gençlerle bir araya gelmeye önem verdiğini belirten Türel, “Sizin genç zihinlerinizden faydalanırken, tecrübelerimizle gelecek ideallerinize katkıda bulunmaktan keyif alıyorum” dedi. Konuşmasına öğrencilere kendini tanıtarak başlayan Başkan Türel, adını demokrasi şehidi Adnan Menderes’ten aldığını söyledi. Başkan Türel “Babam, dedemin isteği üzerine bana Adnan Menderes’in ismini vermiş. Demokrasi şehidinin ismini taşıyor olmak benim için çok önemli. Ablamın ismi de Adnan Menderes’in eşinin ismi Berrin. Gerçek bir demokrasi kültürüyle doğmuş, büyümüş bir ailenin ferdiyiz” diye konuştu.

SİYASETİ DEMOKRASİ İÇİN YAPIYORUM

Siyaseti Türkiye’de demokrasi için yaptığının altını çizen Türel şöyle konuştu: “Bir demokrasi şehidinin adını taşımak gibi bir sorumluluğu yerine getirmek için yapıyorum. İçinizde inşallah içinizden siyasetçiler de çıkacaktır. Önemli olan demokrasidir. Demokrasiden kasıt da sizlerin, halkın direksiyonun başında olduğu bir sistemdir. Demokrasi mücadelesi ile birlikte anladığım sizlere hizmet etmektir. Siz gençleri hala her noktada tehlikeli tuzaklara düşürmek isteyenler bu ülkenin gelişmesini istemeyenlerdir.”

ZAMANI DOĞRU PLANLAYIN

Öğrencilere başarıya ulaşmak için çalışmalarını, azmetmelerini ve zamanı doğru planlamalarını öğütleyen Başkan Menderes Türel, kültüre, sanata, tiyatroya ve spora zaman ayırmalarını tavsiye etti. Türel, “Büyüklerimiz bize de ders çalışın deyince biraz canımız sıkılırdı. Zamanı doğru planlarsınız hayatın keyfini çıkarırsınız. Eğleneceksiniz de ders de çalışacaksınız. Her konuda planlı programlı olmak zorundasınız. Yarın sizlerin arasından neden milletvekilleri, başbakanlar, cumhurbaşkanları çıkmasın. Çalıştıktan, azmettikten, zamanı doğru planladıktan sonra neden olmasın” dedi.

KRUVAZİYER TURİZMİ İLE ESNAF KAZANACAK

Yaptığı yatırımları ve gerçekleştireceği projeleri anlatan Türel şunları söyledi: “Yapacağımız çalışmalar sizin geleceğiniz için. Siz mezun olunca denizcilik sektöründen ekmek yiyeceksiniz. Yatırım o şehirde yaşayanlar zenginleşsin diye yapılır. Lüks turist gemilerini getirecek büyük bir kruvaziyer liman projesi üzeride çalışıyoruz. Bu görev sürem içinde hizmete açmayı planlıyorum. Gemilerle gelen turistler sokağa çıkacaklar esnaftan alış veriş edecekler. Esnaf para kazanacak. Sadece kruvaziyer limanı değil, marinalar yapıyoruz. Serbest bölgenin içinde Akdeniz’in en büyük yat bakım onarım tersanesi olacak.”

BOĞAÇAYI PROJESİ İLE İŞ SAHİBİ OLACAKSINIZ

“Sizler bu yatırımları yaptığımızda iş sahibi olacaksınız” diyen Türel şöyle devam etti: “İşte Boğaçayı Projesi hemen yanınızda. İçinde yat limanları olacak. Siz Boğacayı üzerindeki teknelerin belki üretiminde belki kullanımında belki onarımında bir çalışan, bir yönetici, bir patron olabileceksiniz. İşte bu yatırımlar Antalya’yı zenginleştirecek, sizi iş sahibi yapacak. Biz hep sizlere bu imkanları sunabilmek için çalışıyoruz. Bu okuldan mezun olduğunuzda çalışabileceğiniz bir ortam olmadığında, okuduklarınızın yeterince karşılığını alamazsınız.”

TOPLU TAŞIMALARA TAKİP SİSTEMİ

Bir öğrencinin Şubat ayında katledilen Özgecan’ı hatırlatması, Antalya’da bu tür olayların yaşanmaması için neler yapılabileceğini sorması üzerine Türel, toplu taşıma araçlarına kurulacak takip sistemi hakkında bilgi verdi. Türel, “Özgecan olayı hepimizin yüreğini dağladı, derinden yaraladı. Özellikle toplu ulaşımla ilgili sıkıntıları aşmak üzere bir takip sistemi kuruyoruz. Birkaç hafta içinde hayata geçecek. Bu takip sistemi ile hangi toplu ulaşım aracı nereye gidiyor, bir merkezden görülebilecek. Ayrıca araçların içine bir de kamera sistemi yerleştireceğiz ki özellikle siz gençlerimizin karşı karşıya kalabileceği tehlikeleri anında görebilelim ve anıda müdahale edebilelim. Maalesef Özgecan’ın başına gelenler bir toplu ulaşım aracında meydana geldi. Takip sistemini şoför kapatırsa sistemden görüp derhal takibe geçmek suretiyle en azından bu tehlikeleri minimize etmiş olacağız”  diye konuştu.

OKULLAR LİGİ TEŞEKKÜRÜ

Öğrenciler, okul birincilerini tatil programıyla desteklediği için Başkan Türel’e teşekkür etti. Bir öğrenci Okullar Ligi’ni heyecanla takip ettiklerini belirterek “Okulumuz üç kategoride de mücadele ediyor. Futbolda grup lideriyiz. Maçlar çok heyecanlı geçiyor. Bu ligi düzenlediğiniz için teşekkür ederiz. Her sene düzenlenmesini istiyoruz” dedi.

Başkan Menderes Türel, söyleşinin ardından okulu gezerek, öğrencilerle masa tenisi oynadıfettah tamince meslek lisesi (1) fettah tamince meslek lisesi (6)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle