Hoşgeldiniz  

Büyükşehir ile ATSO çalışma toplantısı yaptı‏

SEMİH KÖKEN | 13 Nisan 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

Türel: “Kurumlar arasında sinerji oluştu”

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve kurmayları ATSO Meslek Komitesi üyeleriyle çalışma toplantısı yaptı. Başkan Türel, Antalya’da yapılacak projeleri el ele vererek hayata geçireceklerini belirterek, “Meseleleri birlikte çözmek için bir aradayız. Bu toplantılar ile bir sinerji oluşturuyoruz. Biz her şeyi biliyoruz demiyoruz. Sizlerden bir şeyler öğrenmek için geldik. Şimdi Antalya’da bu hizmetler yapılıyorsa, bu sinerji Antalya’da olduğu içindir” dedi.
Antalya ile ilgili önemli projeleri meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ile müzakere edip, görüşlerini alarak hayata geçiren Başkan Menderes Türel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile (ATSO) çalışma toplantısı yaptı. Toplantıya ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Alanya, Manavgat ve Kumluca’nın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, ATSO Meslek Komitesi üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları katıldı. Bu toplantıların önemine değinen Başkan Menderes Türel, toplantıda konuşulan konularının çözümü noktasında çok önemli bir mesafe aldıklarını söyledi.
PROJELER HAYATA GEÇİYOR
Antalya’da artık hızlı tren, yeni raylı sistem güzergahları ve çevre yolu projelerinin konuşulduğunu belirten Başkan Menderes Türel, “Alanya otobanının ihalesini yapma noktasına geldik. Tekirova’dan sonra Kumluca’ya kadar duble yol olacak. Eskiden bunları konuşuyorduk ama yaprak kıpırdamıyordu. Şimdi bu projelerin son aşamalarına gelindi. Kaş-Gömbe yolunun proje çalışmaları bitti. Antalya’nın batı bölgesine yeni bir havaalanı için yer arayışlarımız sürüyor. Şimdi Ulaştırma Bakanımızın Antalya’nın milletvekili adayı olması Antalya’ya bu projelere çok daha yaklaştırdı. Kent merkezi beş senelik bir aradan sonra yeniden şantiyeye döndü. Bu çalışmalar artık çok kısa bir sürede bitiyor” dedi.
ANTALYA KÜLTÜR ŞEHRİ OLACAK
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin artık çalışan bir belediye olduğunu söyleyen Türel, konuşmasında şunlara değindi: “Son beş seneye bakınca eğlenen bir belediye, çalışan bir Antalya vardı. Ama şimdi çalışan bir belediye, eğlenen bir Antalya ortaya çıkacak. Antalya’nın kültür şehri olması için çalışmalarımız sürüyor. Kent Müzesi Projesi’ni Kent Konseyi ile birlikte yapıyoruz. Bilim Merkezi Projesi üzerinde çalışıyoruz. Antalya tarihini 3 bin sene öncelere götüren Doğu Garajı’ndaki Nekropol alanındaki proje çalışmamız başlıyor. Bu hafta projenin sözleşmesini imzalayacağız. Nekropol alanın yanında çarşı kültürünü yaşatacak projenin çalışmasını yaz aylarına kadar bitireceğiz.”
DÜNYADA NADİR GÖRÜLECEK BİR KENT MERKEZİ OLACAK
Tarihi Balbey Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi yapacaklarını açıklayan Türel şunları söyledi: Balbey Antalya’nın ikinci Kaleiçi’si olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binasına taşınmasıyla Antalya Kent Müzesi’ni bu alanda yapacağız. Kapalı Spor Salonu, Atatürk Stadyumu ve Karaalioğlu Parkı’nın bulunduğu alan Antalya’nın yeni bir kültür merkezi olacak. Açık tribünün olduğu alanın altına çok büyük bir otopark yapılacak. Kaleiçi’ne gelen turist aracını buraya koyarak gezebilecek. Yat Limanı, büyük yatların da demirleyebileceği gerçek bir yat limanı olacak. Yat Limanı, Cumhuriyet Meydanı’nın kalan kısmında yapılacak yeni düzenleme, Balbey Projesi ve Doğu Garajı Projesi ile Antalya’nın dünyada nadir görülecek bir kent merkezi olacak.”
PROJELER EL ELE VEREREK HAYATA GEÇİYOR
Antalya’da yapılacak projelerde el ele vermek için bu toplantıları yaptıklarını söyleyen Başkan Menderes Türel, “Meseleleri birlikte çözmek için bir aradayız. Bu toplantılar ile bir sinerji oluşturuyoruz. Biz her şeyi biliyoruz demiyoruz. Sizlerden bir şeyler öğrenmek için geldik. Şimdi Antalya’da bu hizmetler yapılıyorsa, bu sinerji Antalya’da olduğu içindir.  ATSO’nun her kademesinde görev alan arkadaşımız kendi çevresinde önemli bir kanat önderidir. Ben de bir ATSO okulu mezunuyum. Sizler ticaretin ve sosyal gelişmenin sağlanması için gayret gösteren insanlarsınız. Ekonomi, sosyal hayat yatırımla canlanır. Belediye kamu hizmetleri anlamında üzerine düşeni yapacak Sizler yatırım yapacaksınız, Antalya büyüyecek” diye konuştu.
DÜNYA KENTİNİN BİR VİZYONU OLMALI
ATSO Başkan Davut Çetin ise, Antalya’nın ortak menfaatlerinin her şeyin önünde geleceğini belirterek, şöyle konuştu: “Antalya’nın sorunları ve geleceği ile ilgili yatırımları siyaset unsuru olarak görmüyoruz. 40 bin üyemiz var. Her zaman siyaset üstü olduk. Antalya gibi dünya kentinin bir vizyonu olmalıdır. Bu toplantıda bu konuları ele alacağız. Buradan ortak çalışmalar çıkabilir. ATSO’nun 2023 vizyon belgesinde yerel yönetimlerden beş beklentimiz var. Kültür odaklı gelişmeler. Yüksek katma değer üretme, doğa dostu olmak, planlı kentleşme, eğlenen ve eğlendiren bir kent. Bütün bunlar ilçelerimiz de ortak konusudur.”
Daha sonra ise ATSO Meslek Komitesi üyeleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları çalışma toplantıları yaptı. Çalışma toplantılarında imar, altyapı, kentsel dönüşüm, kent estetiği, ulaştırma, trafik, ticaret, turizm, hizmet sektörleri, tarım, hayvancılık ve gıda sanayi konuları görüşüldü.Büyüksehir ATSO calısta toplantısı (1) Büyüksehir ATSO calısta toplantısı (4)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle