Hoşgeldiniz  

YANGINA KARŞI BERABERİZ…

SEMİH KÖKEN | 14 Ağustos 2021 | Kemer Güncel, Siyaset, Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

Yangınlardan sonra  hızla normalleşmeye dönmeye başladık.Öyle ki Covid  tehlikesini bile unuttuk içimizin acısından..Ancak gelinen şu nokta da özellikle Antalya ve Kemerde hasta sayıları her geçen gün hızla artıyor.Sonunda idari izine çıkan sağlık personelleri bile izinden geri çağrıldı.

Bu  ne demek oluyor..Yani eylü ayında yine kapanmalar yaşayabiliriz anlamına geliyor..

Maske mesafe zaten hak getire de aşı olmamak  neyin nesidir bir türlü anlam veremiyorum..

Lafa gelince Devlet yok millet nerde diyenler biranda aşı karşıtı olmuşlar.Devlet bütün imkanları ile sahada iken böyle bir hainliği kimler yapar demiyorum zaten yapanlar belli  ..Aşı karşıtı olanlara tek bir lafım var  “ Allahtan dilerim koroca olursunuzda…..” yeter yazmayım anladınız sanırım..

Millet aşı olamamaktan yırtınırken  Semt sağlık ocaklarına kadar nice zahmetlerle getirilen aşıyı olan vatandaşlarımıza lafımız yok ama olmayan aşı karşıtları yine söylüyorum “VATAN HAİNİDİR”

Bildiğiniz gibi yangınlar herkes gibi bizlerinde canını yaktı.

İlk gün Kemerde yangın çıksa Ne Yaparız diye düşündüm Marmaris Bodrumda  yaşananları gördüm bir an için empati yapıp onların yerine kendimi koydum inanın kahroldum.Doğal bir afet karşısında insanoğlunun  ne kadar çaresiz kaldığını bir kez  daha gördüm.Sonra kemerin konumunu aklıma getirdim ve daha da dehşete düştüm çünkü kemerin tek bir giriş çıkışı başka kaçış noktası yok olası bir yangında Allah korusun yangın Beldibin den girer çıralıdan çıkar. Ne kadar kara ve hava unsuru olsa boş…Bunun için kendimce ne yapabilirim diye düşündüm ve sosyal medyada bu gurubu kurdum ve arkası geldi.

Birkaç dostumu aradım Cana Yakın derneği  ile irtibat kurduk ve onlarda anında dönüş yaptılar ve isteklerimizi gönderdiler.Bu ilk aşama önleme malzemeleri bundan sonra  her mahalleye konteynır koyarak içlerini çeşitli alet ve ekipmanla donatmak istiyoruz.Bunları ormana yakın yerlerde konuşlandırıp anında müdahale için hazırlamak lazım.Her şeyden önemlisi Kemere bu şekilde sahip çıkmalıyız , çünkü başka Kemer yok.  Ben bütün bunları yaparken Kemeri ve kemerin geleceğini düşünerek yapıyorum .Bunun için destek olan gece gündüz devriye atarak kemeri koruyan her bir bireye ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum Her şey Kemer için  ve dedik ki “KEMERİ YAKTIRMAYAÇAĞIZ”

Gelelim  Kemer gündemine…

Kemerde herkes tanır sever herkesin sırdaşı dosttu dur Muzaffer Karakaş..Göynükten sonra tekrar döndüğü Kemerde ekmek parası için savaşan bir kişidir. Kimseye zararı olmadığı gibi Kemer in tüm bilinmeyenlerini de bilir…Çoğu zaman Duydunuz mu? Köşeminde duayenidir.

Geçtiğimiz hafta sonu Dakka dubara ile ekmeğini elinden alan Dükkan sahibine karşı kepçe ile yaptığı emek verdiği  ekmek kapısını yıktı geçti. Az bile yaptı..Ellerine sağlık..Bir insanın rızkı ile oynamak kadar kötü bir şey yok ne diyelim ettiğinizi bulun….

Pazar günü Ovacıktan hisarcandıra geçerken Ağanın evinin önünde bir çok araç görüp durdum..Kemerin gelmiş geçmiş efsane isimlerinden Gazioğlu  Mustafa  kesmiş davarı yakmış mangalı AK Parti ilçe Başkanı Selami Minta ya ziyafet veriyor..Neyse iki lokma aldım Kemerin otobüs Baronu Ahmet Erkal  bombayı patlattı…”Abi ne yazarsın sen buna” baktım ateş bacayı sarmış bugüne kadar değişik isimlerin ardından koşan Gazioğlu  bu seçimde bende varım demez mi…?

Anasının ak sütü kadar haklı adam…

Ne diyelim sinyal verilmiş ,  Davar kesilmiş  , kan  akıtılmış ..Bizde hayırlı olsun deriz…..

Kemerde çok şey var konuşulacak aslında  herkes bana  kamilli soruyor kim bu kamil  diye…

Dilimde tüy bitti  Nasrettin hocayı anlatacağım diye ama bir türlü Nasrettin hoca anlamadı napayım belki Kamil olursa anlar diye bende koydum gitti KAMİLLLLİ ….

Ayışığı nın tüm karanlıkları  aydınlatması dileyiğle

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle