Hoşgeldiniz  

UKRAYNA GERÇEĞİ VE NERGİZ KOMEDİSİ

SEMİH KÖKEN | 05 Nisan 2016 | Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

Geçtiğimiz hafta Ukrayna da yapılan  turizm fuarına katıldım. Bir çok otelci ve acenteci yı aynı anda ,  aynı çatı altında toplayan fuar oldukça kalabalık ve verimli geçti.

Rusya krizinin ardından gözünü Ukrayna ya çeviren Turizmcilerin ve Acentecilerin pasta dan pay alma çabalarını bizzat yerinde izledim . Sayın Turizm Bakanımızla da tanışıp konuşma şansını da yakaladığım için kendi adıma çok mutluydum.Ancak Ukrayna da yaşanan krizin boyutu  fuar alanından çıkar  çıkmaz kendini göstermeye yetip de artıyordu bile.

Öyle ki geçtiğimiz yıllarda  yaşanan Rus işgali ve ülke içinde çıkan olayların ardından Ukrayna da ekonomik çöküşün izlerini görmek çok ta iç acıcı değildi. Öyle ki %300 Devalüasyonun  yaşandığı ülkede bırakın Turist getirmeyi insanların ekmek için çabalarını görmek  o ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları yerinde görmek gibisi yoktu sanırım.

Cadde de sokakta görüp konuştuğumuz insanlarda bir karamsarlık bir özgüven yoksunluğu dikkatimizi çekti. Kaldı ki Bakanın söylediği “UKRAYNADAN BİR MİLYON TURİST” lafı sadece temenniden öteye geçmeyecek gibi geldi. Öyle ki 2015 Yılında Ukrayna dan 700 bin girişin olduğu ülkemizde bunu sadece 380 bininin Turizm amaçlı olduğu düşünüldüğünde ortaya en iyimser olarak çıkan rakamın 450 ila 650 bin turist gelmesi Türk Turizmi için büyük bir mucize olacakmış gibi geliyor.

Dedik ya  fuar  diye tanıtım için yapılan her şeyin mubah sayılmasının ardından yaşanan gerçekleri Mayıs ayının ilk haftalarında göreceğimizi umuyorum Ancak tanıtımdaki eksikliğimizin hala daha giderilmediği içim kan ağlayarak ifade etmek isterim.Önceki yıllarda yapılan hataların bir tarafa bırakılmasının ardından  Kemer ismini artık vakıf adı altından çıkartıp profesyonel ellerde yapmak gerekiyor. Bunun işte acılarını maalesef  görüyoruz. Kemer eğer bir Marka ise Marka olarak tanıtılmalı ve gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Gelelim Kaçak  dükkanı olan AK Partili meclis üyesin nergiz  efendiye…

Her mecliste kendini öne atan ve her defasında Mustafa Gül tarafından azarlanan Nergiz efendi yine dün kendini ortalara attı ve yine rezil oldu…Nergis çiceği diye geçenlerde yazmıştım .ben napayım anlamamış . kim veriyorsa ona aklı eksik veriyor veya bilerek yanıltıyor .Kendi gurubundan bile haberi olmadan yaptığı çıkışlar en sonunda meclisin iki Mustafa sının çileden çıkmasına neden oldu ve iki Mustafa dan da azar işşiti..

Yapma Nergiz kardeşim Sen neysen nesin  bizi pek ilgilendirmiyor ama medya ya malzeme olmak için bu kadar çok oynama  bırak seni kimse bu saatten sonra Koordinatör veya danışman yapmaz bırak boş işler yapmayı sen AK Partiyi temsil ediyorsun önce partine sonra Meclis üyesi arkadaşlarına saygın olsun…Eee sonrada belki Başkan affeder diye beklemeden kaçak dükkan çıkıntını  yık da biz sana hakkettiğin değeri verelim…

Ayışığının tüm karanlıkları aydınlatması dileyiğle…

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle