Hoşgeldiniz  

SİYASİ KANKALAR

SEMİH KÖKEN | 19 Ekim 2015 | Yazarlar


SEMİH KÖKEN
kemerhaber@hotmail.com

   Ankara Barosu   08.09.2015 tarihli  ‘’ Bu savaş,Tayyip Erdoğan’ın savaşı değil,Türk Milleti nin savaşıdır’’ yazımış için tekzip talep etmişti. Ankara 5.Sulh Ceza Hakimliği taleplerini red etti.Aynı yazı için Cuma günü cumhuriyet savcısına ifade vermiştik.Mahkemenin  verdiği kararı aşağıda aynen aktarıyorum ;

‘’Basının haber verme hakkı gerçeklik,güncellik,kamu yararı,toplumsal ilgi,konu ile anlatım arasında düşünsel bağlılık temel kuralları ile sınırlıdır,gerçeklik somut gerçeklik olmakla birlikte olayın haberin veriliş biçimine uygunluk olarak anlaşılması gereken gerçekliktir.Maddi gerçekliğin saptanmasından sonra yayın yapılabileceği kabul edilecek olursa haber verme hakkı sınırlandırılmış olur.Basın maddi gerçeği araştırma ve ortaya çıkarma görevi ile sorumlu değildir.Önemli olan ortaya çıkan bir olayın iddiaya uygun bir biçimde yayınlanmasıdır.Tüm bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde ,yazı içeriğinin haber niteliğinde olduğu ve basın özgürlüğü kapsamında kaldığı değerlendirildiğinden cevap ve düzeltme hakkı verilmesi talebinin REDDİNE dair şekilde karar verilmiştir.’’

Baronun tüm baskılarına rağmen mahkemenin bu şekilde karar vermesi,basın özgürlüğünün bir ifadesidir.Aynı yazımızdan  basın suçları bürosuna ifademizi verdik,karşılaştığımız tavır üzücüde olsa,onlarında bu kararı göz önünde bulunduracaklarını düşünüyorum.

Biz ne söyledik’’  Hdp ,pkk nın siyasi koludur,bunu Türk kanı taşıyan herkes  böyle  bilmelidir. Şehitlerimizin katili Selahattin Demirtaş tır, hdp lilerdir,hdp ye oy verenlerdir. ‘’dedik,ifade verdik.

    Ankara patlamasında sonra Selahattin Demirbaş yaptığı açıklamada ‘’ Her gün onlarca genci katleden taş attı slogan attı diye infaz eden devlet Ankara’nın göbeğinde büyük bir katliama imza atmıştır. Kamu güvenliği açısından en büyük tehdit bu zihniyettir. Halklarımız şundan emin olmalıdır evet acı büyük yaşadığımız süreç itibariyle vahim saldırılarla karşı karşıyayız. Ama bu alçakların önünde asla diz çökmeyeceğiz. Şunu bilmeleri gerekir. bedenimizi lime lime etseniz tek bir kirpiğimiz, kaşımız sağlam kalsa bile o kirpiğimiz sizin karşınızda asla kapanmayacak. Sizin gibi alçaklarda korkmayacak onurlu direniş geleneğinden gelen halklar var karşınızda..’’ bunları söyledi,hiçbir savcı da ortaya çıkıp sen kimsin demedi.Adam alçaklar diyor,siz sesinizi çıkarmıyorsunuz.Bu ülkeye hizmetin çok yolu var,bu ülkenin ekmeğini yiyen bu ülkenin kılıçını sallamak zorundadır.

.Bir başka gerçek, Ankara’da gerçekleşen patlamayı, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın danışmanının , patlamadan yaklaşık 9 saat önce twitter’dan duyurduğu ortaya çıktı. Drbereday isimli hesap attığı twitte “bombalar yarın ankara’da patlayacak”yazdı. Hesabı kullanan danışman twiti attıktan kısa bir süre sonra sildi ve hesabını kilitledi.

Haysiyetsiz bir şekilde sen devleti suçla,patlayacak bombadan haberdar ol,işbirliği içinde ol,güvenlik güçleri  katliyam yapıyor de sonra bu ülke vatandaşları sana oy versin.

Seçimlere çok az bir süre kaldı,ülkemizde yaşananlar açık ve seçik ortada,yaşananları göre göre bırakın Türk vatandaşlarımızı,Kürt vatandaşlarımız bu partiye oy verirlerse,geleceklerini,çocuklarının geleceğini kaybederler,ellerine kan bulaşır.

Son olarak bahsetmeden geçemeyeceğim,CHP ,HDP kankası gibi hareket ediyor,bir çok konuda beraberler,dört gün önce Kılıçtaroğlu,Demirtaş buluştular son günlerdeki gelişmeleri değerlendirdiler,HDP Kürtlerin siyasi temsilcisi olma ihtimalini çoktan kaybetti,HDP sadece PKK nın siyasi uzantısıdır.CHP bu nedenle PKK  görüşmüştür,CHP millet vekilleri güney doğuda operasyon yapılan şehirlere gidiyor ve açıklama yapıyor’’ İnsan hakları çiğneniyor diyorlar’’bu davranışlar PKK ekmeğine yağ sürmektir.Haberiniz yokmu ,ne şehitler verdik,ne kahramanlar kaybettik,ne ocaklar söndü lütfen bu ülkeyi sevin artık.

 

 

 

Jetlerimiz ülkesi bilinmeyen insansız hava taşıtını vuruyor,Kılıçtaroğlu kendi İHA’mızı vurmuş olabiliriz diyor.Ayıptır sen bu ülkenin silahlı kuvvetlerine güvenmiyormusun,silahlı kuvvetlerimiz güneydoğuda destan yazarken ordumuzu bu kadar alçaltamazsınız ,kahramanların morelini bozamazsınız hiç uğraşmayın.

Belkide ordumuzu sevmiyorsunuz artık,nedeninizde var ,istediğiniz zaman ihtilal yaptırabileceğiniz bir ordu yok artık üzgünüm.

Murat Cem Turan

 

 

 

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle