Hoşgeldiniz  

BU KADAR ÇOK DOMUZU KİME YEDİRDİNİZ

SEMİH KÖKEN | 09 Ekim 2020 | Yaşam A- A+

KAÇAK KESİM DOMUZLARIN İÇ ORGANLARI ORMANA ATILDI

Yeniköy ve Şişeler Mahallesi arasında Hayıtlıgür Deresi kenarında bulunan domuz çiftliğinde kaçak kesilen domuzların iç organlarının ormanlık alana atıldığı iddia edildi. Yeniköy Mahalle Muhtarı Abdullah Zeki Kavuklu, Yeniköy Kepez mevkiindeki ormanlık alanda poşetler içerisinde atılan atıkların köpek ve yabani hayvanlar tarafından parçalandığını söyledi. Muhtar Kavuklu, çiftlikte kaçak kesim yapıldığı yönündeki şikayeykerine tarım ilçenin, kendi denetimlerinde yapıldığı yolunda cevap verdiğini belirterek “Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri buna ne cevap verecek merak ediyorum” dedi.

Manavgat Yeniköy ve Şişeler Mahallesi arasında bulunan Hayıtlıgür Deresi kenarında 7 yıldır tüm şikayetlere rağmen faaliyetlerini sürdüren domuz çiftliği şimdi de çevre katliamıyla gündeme geldi. Domuz çiftliğinde kaçak olarak kesimi yapılan domuzların iç organlar, kelleleti ve diğer atıklarının çöp poşetlerini konulmak suretiyle ormana atıldığı belirlendi. Ormandan yayılan koku üzerine domuz çiftliğine 500 metre uzaklıktaki Kepez Kuzgun deresi Mevkiinde gelen Yeniköy Muhtarı Abdullah Zeki Kavuklu, gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü.

“KOKUDAN BÖLGEYE YAKLAŞILAMIYOR”

Çiftlikte kaçak kesim yapıldığı yönünde defalarca şikayette bulunduklarını, geçtiği iz günlerde domuzların ekili alanlara zarar verdiği için jandarmaya şikayette bulunduklarını belirten Kavuklu “ne yazık ki 7 yıldır domuz çiftliğin buradan kaldıramadık. Geçen hafta kaçak kesim yapıldığı yönünde şikayette bulunduk. Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri kesimlerin kendi bilgileri dahilinde yapıldığını söyledi. Şimdi gelip burayı görmelerini istiyorum. Kaçak kesimin belgesi burada. Şimdi ne cevap verecekler merak ediyorum. Burada doğa katliamı yaşanıyor. Kaçak kesilerek satılan domuzların iç organları ve diğer pislikleri ormana atılmış. Köpek ve yabani hayvanlar poşetleri parçalamış. Kokudan bölgeye yaklaşılamıyor. Yetkilileri göreve davet ediyorum. Bu çiftlik acilen kaldırılmalıdır” diye konuştu.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle