Hoşgeldiniz  

Kavaloğlu: Geçen yıl bir günlük rekor 93 bindi, bu yıl…

SEMİH KÖKEN | 15 Ağustos 2020 | Oteller, Turizm A- A+

Almanya’nın seyahat uyarısını, Rusya’nın da seyahat engelini kaldırmasıyla birlikte 10 Ağustos’tan itibaren turizm hareketliliğin başladığı Antalya’da bölgelerine ilişkin son durumu aktaran turizmciler, yılın geri kalanından umutlu.

Hafta başından itibaren günlük turist sayılarında yaşanan artışı değerlendiren turizmciler, 2020 sezonunda pandemi nedeniyle geç başlayan yoğunluğun yıl sonuna kadar devam edeceği görüşünde.

Bu sene günlük rakamlar 40 binleri bulacak

Hürriyet’ten Ceren Deniz’e değerlendirmelerde bulunan Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) İcra Kurulu ve Limak Turizm Grubu Başkanı Kaan Kavaloğlu Antalya’ya geçen yıl bu dönemde yaklaşık 9 milyon turist geldiğini hatırlattı. 2020’de ise şu ana kadarki sayının 250 bin seviyesinde olduğunu belirten Kavaloğlu hafta başından itibaren rakamların sevindirici olduğuna vurgu yaptı. Kavaloğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Rus turistlerin gelişi ilk gün 20 bin 309 rakamıyla başladı. Bu sayı her geçen gün artacaktır. Geçen senenin günlük rekoru bir günde 93 bin kişiydi. Bu sene günlük rakamın 40 binleri bulacağını düşünüyorum. Turizmde en önemli konu, bu yıl gelen turistleri dört dörtlük ağırlamak. Şu anda kapalı otel sayısı çok az. Golf, sağlık gibi alternatif turizm modellerinin de uygulandığı bu bölgede bu yıl sezonun kasımın sonuna kadar uzayacağını ve golf turizmiyle birlikte iyi bir kış sezonu geçireceğimizi düşünüyoruz. Bölgedeki oteller pandemi dönemine çok iyi hazırlandı, sertifikası olmayan hiç otel yok. Şu anda bütün bu avantajların getirilerini yaşıyoruz.”

Acentaların ‘Eylül’ beklentisi

Rusya’dan uçuşların başlamasının ardından ilk hareketin Kemer ve Belek bölgelerinde yaşandığını belirten Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Gümüştaş, “Rezervasyon yoğunluğu henüz beklediğimiz düzeyde değil. Turizmcilerin geneli hala bekleme halinde. Önceki yılların bu döneminde Antalya’da turist yoğunluğundan adım atacak yer olmazdı. Sıra dışı bir ağustos ayı yaşadığımız derinden hissediliyor. Acentelerden otellere birçok turizmci değişim umuduyla bekleyiş içinde. Eylül’den itibaren hem Avrupa pazarında hem de Rusya pazarında belirgin bir yoğunluğun yaşanacağını düşünüyoruz” dedi.


Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle