Hoşgeldiniz  

Putin ve Erdoğan anlaştı

Semih Köken | 05 Mayıs 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

Putin ve Erdoğan anlaştı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon ile görüştü. Putin ve Erdoğan, kişisel temasları sürdürme, düzenli ikili diyalogları geliştirme konusunda anlaştı.

Rusya ve Türkiye arasındaki gerilimli ilişkiler Putin ve Erdoğan’ın yaptığı telefon görüşmesi ile gevşedi. İki lider yaptıkları telefon görüşmesinde birçok konuyu ele alırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan önlemler ve turizmden de bahsetti. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Erdoğan ve Putin, ikili diyalogları geliştirme konusunda anlaştı.

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamaya göre Putin ve Erdoğan, pandemi, Sputnik V aşısının tedariki ve turizm başta olmak üzere ikili ilişkiler ve bölgesel sorunları ele aldı.

Kremlin’den yapılan yazılı açıklama şöyle: “Özellikle, bu aydan itibaren Rus Sputnik V aşısının Türkiye’ye tedariki konusuna değinilirken aşının ortak üretim altyapısını Türkiye’de kurma olasılıkları da değerlendirildi.

Recep Tayyip Erdoğan, pandemi ile mücadelede Rus tarafının sağladığı yardımlara teşekkür ederken, Türkiye’de alınan sağlık tedbirlerinin turizm sektöründe radikal bir iyileşme sağladığını ifade etti.

Ç

Rusya ile Türkiye arasındaki etkileşimin Suriye’de daha fazla istikrar sağlamayı amaçlayan yapıcı niteliğine dikkat çeken liderler, iki ülkenin bölgedeki işbirliğini geliştirmek için daha fazla koordineli çalışmanın gereğine dikkat çekti. Suriye’deki kalan terör gruplarının faaliyetlerini sona erdirmek Türkiye ve Rusya’nın ortak mücadelesinin devam edeceği ifade edildi.

Telefon görüşmesinde aynı zamanda Libya’daki durum da tartışılırken, ülkenin bütünlüğünü bölgedeki çıkarları da dikkate alarak güçlendirmeye yönelik çabalarını desteklemeye devam edilmesi kararlaştırıldı.

Dağlık Karabağ meselesinin de masaya yatırıldığı görüşmede, Rusya-Türkiye Ateşkes Kontrol Merkezinin faaliyetleri ve bölgedeki tüm çatışmalar dahil olmak üzere, Dağlık Karabağ sorununun çözümüne de değinildi.

İki lider, kişisel temasları sürdürme ve diğer kanallar aracılığıyla düzenli ikili diyalogları geliştirme konusunda da anlaştı.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle