Hoşgeldiniz  

MECLİS TOPLANTISI TARTIŞMALI GEÇTİ!

Semih Köken | 04 Haziran 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

MECLİS TOPLANTISI TARTIŞMALI GEÇTİ!

MECLİS TOPLANTISI TARTIŞMALI GEÇTİ!

Kemer Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, meclis üyesi Aslı Bayar Ulukapı katılmazken CHP ve MHP’li meclis üyelerinin verdiği önerge tartışmalarla oylandı.                                     

Başkan Topaloğlu’nun konuşmasından önce, yeniden düzenlenerek açılan Mustafa Ertuğrul Aker (Olbia) Parkın yeni dizaynı ve yapılacak olan Arslanbucak kapalı pazar yeri ve Arslanbucak mahallesinde belediyeye ait bir yerde hayırsever bir vatandaş tarafından yapılması planlanan anaokulu ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

Başkan Topaloğlu, toplantı öncesi gündeme dair açıklamalarda bulundu. Arslanbucak kapalı Pazar yerinin ihalesine çıkıldığını belirterek, “İhaleye kimse katılmadı. Daha sonra tekrar ihaleye çıktık ve 4 tane iştirakçi dosya aldı. Yapılan ihalede 4 milyon artı KDV ile bir firmada kaldı. Kapalı Pazar yerinde çatı yüksekliğini biraz düşürdük. Bu konularda emeği geçen meclis üyelerimize ve herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılması planlanan anaokulunun 436 ada 3 parsel üzerinde yapılacağı, 2 bin 93 metrekarelik alanda 100 öğrenci kapasitesinin olacağı bir binanın yapılacağını söyledi.

Topaloğlu, uluslararası düzenlenen Run To Sky Yarışlarının bu yıl genişletilerek Kemer’den başlatılmasına karar verdiklerini ve şu ana kadar 12 ülkeden 400 sporcunun katılım sağlayacağını ifade ederek organizasyonun tüm masraflarını Kemer Belediyesinin üstlendiğini kaydetti.

Pandemi döneminde zor bir süreçten geçildiğinin ve esnafın durumunu bildiklerini anlatan Başkan Topaloğlu, “Yeni alınan normalleşme kararlarında esnafın açılış ve kapanış saatlerinin daha düzenli olması için gerekli mercilerle görüşmeler yaptım. Milletvekillerimizle görüştüm ve geç açılsın geç kapatılsın diye öneride bulundum. Geçtiğimiz günlerde TV kanallarında da bunu dile getirdim. Esnafımızın yanında olmak için çalışmaya devam edeceğiz. diye konuştu.

Topaloğlu, AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta’nın geçen günlerde yaptığı basın toplantısında kendisine yönelttiği bazı iddiaları ve sorulara yönelik de açıklamalarda bulundu.

Bizi buraya getiren Kemer halkı gözümüze kaşımıza göre getirmedi. Daha önce Göynük Belediye başkanlığım döneminde yaptığım hizmetlerden dolayı getirdi. Bizi buraya getirenlerin yüzlerini bugüne kadar eğdirmedik.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Çamyuva Mahallesinde bir halk plajı yaptığını hatırlatan Başkan Topaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Plajın yapım aşamasında belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız diye belirttik. Biz aynı şeyi Kındılçeşmede yapmaya çalışıyoruz ama nedense Kındılçeşmede her şey çok kötü oluyor. Çamyuva’daki tesisin yapımında emeği geçen başta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve ekibe teşekkür ediyorum. Göynük mahallesinde gavur tarlası diye bilinen yer ihaleye çıktı. Burası moloz yığını haline geldi. Herkes kış turizmini canlandıralım turizmi çeşitlendirelim diyor. İhaleye çıktık. İhaleyi NG firması aldı. Önümüzdeki günlerde de iki tane futbol sahası yapacaklar. Burası planda da spor tesisi diye geçiyor. Sayın Minta, ihalelerin “adrese teslim” yapıldığını iddia etmiş. Biz tüm ihalelerimizi canlı yayınlıyoruz. Bizden önce bugüne kadar hangi ihale canlı yapılmış? Adrese teslim ihalenin nasıl olduğunu tek örnekle açıklayayım. Kemer’de gazetecilik yapan Murat Gündüz, Kemer Belediye Başkanına Olbia parkını kiralamak istiyorum diye dilekçe yazıyor. Ben böyle bir ihale hiç görmedim. Nerenin kiraya verileceğini ve kaç yıl kiralanacağına meclis karar verir ve encümen huzurunda ihale yapılır. Bu ihale 51 G’ye göre çıkıyor. 27 aydır belediye başkanıyım daha bir tane bile 51 G’ye göre ihaleye çıkılmadı. 51 G, 3 teklifçiyi çağırırsın onlar arasında alır. Arkadaş sadece dilekçe yazıyor. Gazete ilanı da yok. Adrese teslim ihale böyle olur.

MURAT GÜNDÜZ KENDİSİNE CEVAP HAKKI DOĞDUĞUNU SÖYLEYEREK SORU SORDU.                                                             

Başkan Topaloğlu “Senin bu mecliste konuşma hakkın yok diyerek” cevap verdi…. Bilici nin konuşması için tıklayınız……..                                                      https://youtu.be/EEnl7BE_F10

BU KONUŞMALARIN ARDINDAN MUSTAFA BİLİCİ ÇOK SERT BİR KONUŞMA YAPTI!

Biz burada meclis toplantısı yapıyoruz siz özel suçlamalarla kendinizi ve oğlunuzu savunuyorsunuz. Sizin yanınızda olduğumdan dolayı pişmanım. Bu özel cevaplarınızı bir basın toplantısı yaparsınız orada cevap verirsiniz. Meclisi bu tür şeylerle meşgul etmezsiniz. Esnafın derdi dururken bu tür konuşmaları meclise getirmeyin sizi defalarca uyardım diyerek konuştu.

Başkan Topaloğlu, “Minta, oğlum Osman Topaloğlu’nun ikinci bir yatı olduğunu söylemiş. Osman Topaloğlu, Daima Otelin mülk sahibi İsmail Karademir ile ortaktır bir yatları vardır. Şu anda Osman Topaloğlu’nun Vakıfbank’ta olan borcu 3 milyon 748 bin liradır. Osman Topaloğlu bu işe dün başlamadı. Ben belediye başkanı olmadan önce de bu işi yapıyordu. 24 yıldır devam ediyor. Elinde bilgisi belgesi olan maliyeye ve savcılığa gidebilir.

Bu konuşmasının ardından yine Meclis Üyesi Mustafa Bilici çok sert bir dille başkanı eleştirerek cevap verdi.

 

Geçen hafta bir önceki belediye başkanı Mustafa Gül’ün eşinin üzerine olan bir evde yıkıma da değinen Topaloğlu, “Biz adalet ve haklıdan yana mı olacağız yoksa güçlüden yana mı olacağız? Mustafa bey Beldibi mahallesinde kaçak yapıları yıktırdı ama niye yaptırdı? Plan ve tapu yoktu. Hazinenin üzerine niye yaptırdın? Kaçakları yıktırdın tamam teşekkür ediyorum ama ruhsatsız neden yaptırdın? Bizim kimseye kin ve nefretimiz olmadı ve olmaz. CHP’li meclis üyelerini de eleştiren Başkan Topaloğlu’na CHP Grup sözcüsü Semih Top cevap vererek “Bizle birlikte secime giren Başkanımız sayın Mustafa Gül’ün evi yıkılıyor biz oraya yıkımı durdurmak için gitmedik bir arkadaş olarak gittik bir dost olarak gittik. Yıkım var diye gitmeyelim mi? Dedi

 

TOKİ konusuna da değinen Başkan Topaloğlu; TOKİ kendi sayfasında paylaştı. Herkes parasını yatırdı. Fakat nedense 3 gün sonra iptal oldu. Sayın Minta bir açıklama yaparak buranın mahkeme kararı ve davası var dedi. Peki davası vardı da daha sonra bu yerlerin hepsi internet üzerinden neden satıldı? Burada 90 tane 2+1 10 tane de 3+1 olacaktı. Yani gariban ev sahibi olmasın diye mi yapıldı? Bir önceki Antalya Valisi Münir Karaloğlu telefonla arayarak üniversite yapacak adamı buldum ve ormandan veya başka bir yerden bir yer bulalım ve üniversiteyi yapalım dedi. Haberleştik ve bir önceki Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, önceki Kemer Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Orman genel Müdürlüğünden sorumlu bir arkadaş giderek Kuzdere mahallesindeki köprünün yan tarafından 33 dönümlük yer ayarlandı. Bütün yazışmaları yaptık. En son üniversiteden aradılar ve orman bizden yıllık 90 bin lira para istiyor dedi. Biz bu parayı veremeyiz dediler ben de bu parayı belediye olarak biz veririz dedim. Ama 15 gün sonra orman bize yeri vermekten vazgeçti. Acaba niye vazgeçti? Kuzdere mahallesinde yapılan beton santrali var. Burası 10 yıl önce yapılan imar planlarına göre belediye hizmet alanı diye 5 bin 390 metrekare bir alan ayrılmış. Burayı düzeltmeye başladık ki Milli Emlaktan geldiler ve burası bizim dediler. Tutanak tuttular. Ben gidip görüştüm. Vatandaş hazineye ait yere otel yapıyor belediye kendisine ayrılmış yere bir şey yapamıyor bu en iş diye sordum? Bu iş siyasi dediler. Durumu DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’a aktardım ve ben bu konuyu Cumhurbaşkanına iletirim dedi. Ertesi gün bakan bey aradı ve buranın bize tahsis olduğu faksla geldi. Bu hizmetleri sağa sola götürmeyeceğiz. Bu hizmetleri engellemeyin. Yapılan hizmetler neden engelleniyor. Kemer’e yazık ediliyor. Buranın öznesi Kemer’dir. Kemer’e hizmet etmemiz gerekiyor.dedi

Başkan Topaloğlu’nun açıklamalarından sonra gündem maddelerine geçildi.

Kemer Belediyesince Tekirova Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki park alanına yapılması planlanan skate parkı ile ilgili Rixos Premium Tekirova Oteli’nin vermiş olduğu 18.5.2021 tarih ve 9256 kayıt sayılı dilekçesindeki talep görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Yapılacak olan skate parka, Kovid-19 nedeniyle vefat eden Rixos Premium Otel’in eski genel müdürü Faruk Karaca’nın adı verilecek.

Kemer Çamyuva Mahallesinin birçok yerinde bulunan küçük ölçekli (50 Metrenin altı) belediye hisselerinin satışı için belediye encümenine ve belediye başkanına yetki verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

 

CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin verdiği Belediye ait iş yerleri ve otel kiralarının pandemi döneminde kapalı olan iş yerlerinden yarı yarıya alınması önergesi tartışmalı geçti Komisyon kararı oy çokluğu ile kabul edilirken Başkan Topaloğlu belediyeye ait otel hariç diğerleri için evet. Dedi

Bir sonraki meclis toplantısı, 7 Temmuz Çarşamba günü saat 14.00 olarak belirlendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle