Hoşgeldiniz  

KEMER EĞİTİMİ İÇİN ZİRVEDE TOPLANDILAR

Semih Köken | 24 Ağustos 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

KEMER EĞİTİMİ İÇİN ZİRVEDE TOPLANDILAR

KEMER EĞİTİMİNİ ZİRVEYE TAŞIMAK İÇİN TAHTALI DAĞI’NDAN STARTI VERDİLER
Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf TEKDEMİR başkanlığında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın SEYRAN ve tüm okul/kurum müdürlerinin katılımıyla, 2021/2022 eğitim-öğretim yılı öncesi genel hazırlıkları değerlendirmek, eksiklikleri gidermek ve eğitimin kalitesini artırmak için Tahtalı Dağı’nın zirvesinde toplantı yapıldı.
Kemer ilçesinde 4 Anaokulu, 11 İlkokul, 10 Ortaokul, 7 Lise bulunmakta olup toplam 8200 öğrencimiz eğitim öğretim görmektedir.
Toplantıda okullarımızın fiziksel durumların iyileştirilmesi, yüz yüze eğitime hazır hale getirilmesi, öğretmenlerin eksiklik ve fazlalık durumları ele alındı. Pandemi sürecine uygun olarak hazırlıkların yapılması ve eksikliklerin giderilmesi kararlaştırıldı.
Eğitimin niteliğini artırmak için, kaliteli ve veriye dayalı çalışmaların gerçekleştirilmesi, nitelikli ölçme değerlendirme çalışmalarının yapılarak bunların sonucunda, akademik, sanatsal ve sportif faaliyetlerin arttırılması hedeflendi.
Erasmus, Tübitak, Bilim Fuarı, Ulusal ve Uluslararası Yarışmalara katılım konuları ele alındı.
Eğitimin her şeyin temeli olduğu, Veli-Öğretmen-Öğrenci ilişkilerinde doğru iletişimin önemine vurgu yapılarak, bu üçgenin iyi koordine edilmesiyle eğitimde kalitenin ve başarının artacağını vurgulandı.
Eğitime öncelik vermek; geleceğin teminatı öğrencilerin iyi yetişmesi ve ülke geleceğinin daha iyi olması anlamına gelmektedir. Bu konuda idarecilere, öğretmenlere büyük görevler düştüğü vurgulandı. Toplantıda okul/kurum müdürlerinin istek ve görüşleri dinlendi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle