Hoşgeldiniz  

BELDİBİNDE SORUNLARI VEKİL DİNLEDİ

Semih Köken | 01 Ekim 2021 | Kemer Güncel, Siyaset A- A+

BELDİBİNDE SORUNLARI VEKİL DİNLEDİ
Milletvekili Sn. İbrahim Aydın, İl Koordinatörleri, Konyaaltı Orman İşletme Müdürü Dilek Öztekin, Orman İşletme Şefleri ve Milli Parklar Müdürü Uğur Torunoğlu’nun katılımıyla, #Beldibi ‘nde yaşayan  Beldibi Mahallesinin  sorunları ve sıkıntıları hakkında istişarede bulundu.
Beldibi Mahallesi’nde mülkiyet ve imar konusunun yeni bir konu olmadığını belirten Aydın, “Pandemi ve yangın felaketi dolaysıyla bölgeye gelememiştik. Meclisin tatil olmasıyla bugün buraya gelerek vatandaşlarımızın sorunlarını sıkıntılarını dinledik. Mülkiyet ve imar bu konular yeni konular değil. Ben 30 yıl devlet memurluğu yaptım. Antalya’da da 1986 ile 2007 arasında 22 yıl burada şeflik, müdürlük ve bölge müdür yardımcılığı yaptım. Bu sahillerin tamamında mülkiyet problemleri konusu sıkıntılı bir iş. Beldibi’nde Göynük’te hep mülkiyet problemleri vardı. Göynük’te bir problem oldu nasıl çözelim diye düşündük o zaman mülkiyet amiri ile görüştük 5 yıl 10 yıl verdik problem çözmek için. Türkiye’deki en zor iş mülkiyet problemleri. Orman kadastrosu ve tapu kadastrosu ayrı ayrı çalışmış, biz 2004’ten sonra yasal düzenleme yaptık birlikte çalışsınlar diye. İlk uygulamada hatalar olabiliyor ve hatalar üst üste gitti. Ondan sonra yargı ayağı var. Eskiden şöyle bir alışkanlık vardı hep orman bölgesi olması yönünde karar verme gibi bir taraftı mahkeme. Yani devlet tarafında. Oysa mülkiyet hakkı bence kutsaldır. Adamın hakkı neyse mahkeme olarak sen kararını vereceksin. Ama verilen kararların tamamına yakını son yıllara gelinceye kadar hepsi devletin lehine vatandaşın aleyhine. Bu da yöneticiler arasında büyük sıkıntılara yol açtı. Yani adamın evine bağına bahçesine orman dersen nasıl oradan çıkacaksın. Bu sefer 2B uygulamaları yapıldı. Ondan sonra ek-16 yapıldı. Ben 30 yıldır mecliste de iki dönemdir bu işlerle uğraştığım için bu konularla ilgili çalışmalar yapıyorum. Cumhurbaşkanımıza konuları anlatıyorum, komisyonlarda anlatıyorum ve bazen problem çözmek adına Antalya ile ilgili de özel kanunlar da çıkardığımız oldu” dedi.
AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta da “Beldibi’nde toplantı yapacağız diye sözümüz vardı. Biz Beldibi’nin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Gerçekten ilçemizde en sorunlu mahallelerden bir tanesi Beldibi. Zaten bu sorunun da bizim dönemimizde yani AK Parti olarak işte 2B’sidir şudur budur biraz bir şeyler çözüldü. Ama gerçekten sıkıntı büyük. Bunun için biz elimizden geldiği kadar mücadele veriyoruz. Tabi yılların birikmiş sorunları var ve bunlarda bir çırpıda çözülmüyor. Ancak işin peşini bırakmış değiliz. İl başkanımızın, milletvekillerimizin ve bakanımızın desteğiyle birçok sorunu çözmek için uğraşıyoruz. Bugün de vatandaşlarımızla bir araya gelip istişare etmek istedik. Zaten bunun sözünü de vermiştik” dedi.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle