Hoşgeldiniz  

Yeni Geri Gönderme Merkezi yapılacak

Semih Köken | 29 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

İÇİŞLERİ Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Antalya’da, kentte yasal olarak sorunlu bulunan yabancı uyruklu kişilerin alıkonduğu ‘Geri Gönderme Merkezi’ yenisinin yapımı için ihaleye çıktı.

Özellikle turizm sektöründe çalışmak için Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere binlerce yabancının çalışmak için geldiği ve son dönemde Kaş ve hemen karşısında Yunanistan’a ait Meis Adası’nın geçiş güzergahı olarak kullanan mültecilerin güzergahı Antalya’da Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, ‘Geri Gönderme Merkezi’nin kapasitesinin artırılması ve yeni bina yapılması için ihaleye çıktı.

Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca (YİKOB) 22 Mart’ta gerçekleşecek ihale sürecinin ardından kentin Yenigün Mahallesi’nde bir apartmanın tadil edilmesiyle kurulan merkez buraya taşınacak. Antalya’da halihazırda kullanılan Geri Gönderme Merkezi 30 erkek, 30 kadın olmak üzere 60 kişilik kapasiteye sahip.

Döşemealtı’nda Altınkale Mahallesi’ne kurulacak merkez 120 kişi kapasiteli olacak. 6 bin metrekare alan içinde inşa edilecek merkez zemin artı 2 kat olacak şekilde projelendirildi. Geri Gönderme Merkezi, ihale sürecinin ardından 210 gün içinde bitirilecek.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle