Hoşgeldiniz  

Vali Karaloğlu’ndan Rus Başkonsolosa taziye ziyareti

SEMİH KÖKEN | 20 Aralık 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Vali Karaloğlu’ndan Rus Başkonsolosa taziye ziyareti

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu ve Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesi nedeniyle Rusya’nın Antalya Başkonsolosu Alexander Tolstopyatenko’yu ziyaret edip, başsağlığı diledi. Karlov’un fotoğrafı önüne karanfil konuldu.
Rusya-Türkiye ilişkilerinde büyük öneme sahip Antalya’da, Vali Münir Karaloğlu ve Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosluğu’na taziye ziyaretinde bulundu. Vali Karaloğlu ve Emniyet Müdürü Uzunkaya’yı, Başkonsolos Alexander Tolstopyatenko karşıladı. Karaloğlu ve Uzunkaya, Andrey Karlov’un fotoğrafının önüne kırmızı karanfiller bıraktı.
Andrey Karlov’un hem ailesine hem Rusya Federasyonu’na başsağlığı dileklerini ileten Vali Karaloğlu, “Bu saldırıyı en şiddetli bir şekilde lanetliyoruz, kınıyoruz. Bu saldırı sadece büyükelçinin şahsına ve yaşamına değil, Türk-Rus ilişkilerine de yapılmış alçak bir saldırıdır. Saldırıdan sonra aklıselim galip gelmiştir. İki ülke liderlerinin eş zamanlı yapmış olduğu açıklamada da olayın bir provokasyon olduğu, Türk-Rus ilişkilerini bozmaya yönelik olduğu açıkça ifade edilmiştir. Biz tekrar Rus halkının acısını paylaşıyoruz” dedi.
Taziye nedeniyle teşekkür eden Başkonsolos Alexander Tolstopyatenko, taziyeleri Rusya’da bulunan mercilere ileteceğini açıkladı. Bu olayın kendisi açısından iki şekilde bir cinayet olduğunu kaydeden Alexander Tolstopyatenko, Karlov’un 20 yıldır tanıdığı bir meslektaşı ve arkadaşı olduğunu anlattı. Tolstopyatenko, “Bunu Rusya ve Türkiye halkları arasına nifak sokmak için düzenlediklerinden hiçbir şüphemiz yoktur. Eminim ki hiçbir şekilde başarıya ulaşamazlar” dedi.
ANI DEFTERİNE DE YAZDI
Vali Karaloğlu anı defterine de hain saldırıyla ilgili şu notu yazdı:
“19.12.2016 Pazartesi günü Ankara’da uğradığı menfur saldırı sonucu yaşamını yitiren Rusya Federasyonu Büyükelçisi sayın Andrey Karlov taziyesinde bulunmak ve saldırıyı en şiddetli bir şekilde kınamak üzere Rusya Antalya Başkonsolosluğu’nu ziyaret ettik. İki ülke ilişkilerini bozmayı amaçlayan saldırıyı kınıyor, sayın büyükelçinin ailesine, sevenlerine ve Rus halkına taziyelerimi iletiyorum.”
Başkonsolosluk binasındaki Rusya Federasyonu bayrağının yarıya indirildiği görüldü. Ayrıca Antalya’da ikamet eden Rus vatandaşları ve bazı Antalyalılar ve turizmciler de Alexander Tolstopyatenko’ya başsağlığı dileklerini iletti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle