Hoşgeldiniz  

TEKİROVA SAHİLLERİ İŞGAL ALTINDA

Semih Köken | 21 Haziran 2021 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

TEKİROVA SAHİLLERİ İŞGAL ALTINDA

Kemer in nadide mahallesi olan ve üç adaları ile tertemiz denizi ile bilinen Tekirova da vatandaşa denize girecek yer bırakılmıyor.

Son olarak Kemer Belediyesinin kiraya verdiği alandan sonra çok küçük bir alanın  halk plajı olarak ayrılması Tekirova da yaşayan yerli ve yabancıları rahatsız etti.

Kıyı kenar kanununa  göre  Deniz Çizgisinden 50 metreye kadar olan kısmın  Hazineye yani vatandaşın kullanımına açık olması gerekirken  5 yıldızlı tesisler ve günübirlik  alanlarda bu maalesef uygulanmıyor.

KUMSAL CAFE DENİZİDE Mİ KİRALADI…?

 

Tekirova da aynı karmaşa yaşanırken vatandaşlar denize girecek yer bulamamaktan dolayı bir  hayli dertliler ..

İsminin açıklanmasını istemeyen vatandaşlar gazetemiz sosyal kanallarına yorum yaparak yaşadıkları olayları anlatıyorlar..

A.K. “Tekirova bildiğiniz üzere tamamen otellerin işgali altında bir mahalle, en son Kleopatra plajının talanına engel olmak için tüm mahalle bilirkişi geldiği gün eylem yapmıştık. Özel siteler ve yeni kiraya verilen Kumsal kafenin genişleme faaliyetleri sahili 15 metre derinlikte 30 metre genişlikte 450 metre kare dar bir alana hapsetti. İnsanlar alt alta üst üste denize girmeye çalışırken boş şezlong ve şemsiyeler paralı müşterilerini bekliyor. Bizler Tekirovalılar evimizde yabancı muamelesi görüyoruz. Belediyeye yaptığımız şikayetlerden etkili sonuç alamıyoruz. Sesimizi duyurur musunuz? Teşekkür ederim.”  diyerek haklı isyanlarını dile getirirlerken Vatandaşların olayı Cimer ve Savcılığa götürdükleri biliniyor.

TEKİROVA  YA HALK PLAJI İSTİYORUZ

Tekirovada bir çok otel varken vatandaşların denize girememesi  büyük bir sorun haline gelmeye başladı. Vatandaşlar Çamyuva ya yapılan Günübirlik tesisin Tekirovaya da  yapılmasını isterlerken otellerden ve işletmecilerden halkın denizden faydalanmasını engellememelerini talep ediyorlar. Kemer  Belediyesinin buraya daha çok önem vermesini beklediklerini dile getiren vatandaşlar “oy zamanı oy isterler seçimden sonra  yüzümüze bakmazlar” diyerek tepkilerini gösterdiler.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle