Hoşgeldiniz  

Sümer: Kılıçdaroğlu’nu protestolar sonuç

Semih Köken | 14 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Sümer: Kılıçdaroğlu’nu protestolar sonuç

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik şehit cenazelerindeki protestoların Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları sonucu olduğunu belirterek, “Halka rağmen siyaset yaparsanız, ‘DHKP-C’liyle de, PKK’lıyla da görüştüm’ der, halkın hassas damarlarına dokunursanız halk tepki verir” dedi.

Sümer, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Ramazan ayında Ak Parti Genel Merkezi’nin ‘Sofranız soframızdır’ ve ‘Kardeş Şehir’ adıyla iki projeyi hayata geçirdiğini söyledi. Bu kapsamda Antalya’da 15 bin haneyle birlikte iftar açma programı düzenlediklerini aktaran Sümer, “2 bin 500 aktif çalışan partilimizle her gün onlarca eve misafir oluyoruz. Yıldızlı restoranlarda lüks mekanlarda iftar programları düzenlemiyoruz. Halkımızla iç içe olmak istiyoruz” diye konuştu.

‘Kardeş Şehir’ projesi kapsamında, Genel Merkez’in yaptığı belirlemeyle Ağrı’yla kardeş şehir olduklarını belirten Sümer, “Doğu’yla Batı’nın kardeş olduğunu hissettirme projesi bu. Cuma günü il yönetimi olarak Ağrı’da olacağız” dedi. Sümer, Ramazan ayının son cuması, Kadir Gecesi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ak Parti Antalya milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’le Ağrı’da olacaklarını sözlerine ekledi.

ANTALYA’DA SORUNLAR PAYLAŞILDI

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Rusya’yla yaşanan uçak krizi sonrası Antalya’da turizm ve tarım sektöründe yaşanan durumu Başbakan Binali Yıldırım’la paylaştığını belirten Sümer, kredi, SGK ve vergi borçlarının ertelenmesi, can suyu esnaf destek kredisinin ciroya oranlı bir şekilde yapılandırılması konusunda görüşlerini paylaştığını aktardı. Sümer, “Turizmin canlandırılması adına yurtdışında yaşayan 5 milyon vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımızın tatillerini bu sefer Antalya’da yapmaları için cazip hale getirilmesi gerektiğini söyledim. Burada yaşadığımız sorunlarımızın hepsini, bütün sorunları sayın Başbakan’a ilettim” diye konuştu.

Bu görüşmenin ardından bir hareketlenme başladığını, Ramazan Bayramı tatil süresinin uzadığını, memurlara faizsiz tatil kredisi verilmesi konusunda çalışmalar yapıldığını aktaran Sümer, “Sayın Başbakanımız, teşvik olarak Almanya’da yaşayan gurbetçi vatandaşların tatili için indirimli uçak bileti, oteller konusunda çalışma yapılırsa başarılı olabileceğinden bahsetti. Bunları bekliyoruz. Önümüzdeki süreçte sonuç alırız diye bekliyorum” diye konuştu.

ETKİ- TEPKİ MESELESİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazelerinde karşılaştığı protestolara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Sümer, şunları söyledi:

“15 yıl boyunca her türlü yenilgiyi tattılar. Mermi atılmasını tasvip etmiyorum, kınıyorum. Ancak halka rağmen siyaset yaparsanız, ‘DHKP-C’liyle de, PKK’lıyla da görüştüm’ der, halkın hassas damarlarına dokunursanız halk tepki verir. Muhasebe yapıp hatayı kendilerinde aramalılar. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın olaylar üzerine ‘Sorumlu Ak Parti’dir’ denmesini esefle kınıyorum. Bu etki- tepki meselesidir. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının sonucudur bu. Geçmişte CHP’ye oy vermiş birçok arkadaşımız arıyor, ‘CHP bayrağı asılı sokaktan bile geçmek istemiyoruz’ diyorlar.”

‘DELİL VARSA GEREĞİNİ YAPARIZ’

Sümer, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, Aksu ve Side’de tekne ve taksi durağı kurulacağı iddiasıyla kooperatif kurdurarak para topladığı iddiasıyla hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu Ak Partili Meclis Üyesi Önder Önen için süreci bekleyeceklerini açıkladı.

Önen gibi CHP’den Ak Parti’ye geçen Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Merthatun’da da benzer bir süreci yaşadıklarını kaydeden Sümer, “Merthatun hakkında iddialar ortaya çıkınca İl Disiplin Kurulu’na sevk ettik. Kurul, savcılığa suç duyurusunu bekletici mesele yaptı. Sonrasında savcılık takipsizlik kararı verdi. Bu süreçte Merthatun’u hem basın yoluyla hem de disiplin mekanizmasını işleterek yıprattık. Aynısını Önder Önen’de yaşamak istemiyorum” diye konuştu. Önen hakkında savcılık sürecinin tamamlanmasının ardından dava açılırsa disiplin mekanizmasını işletmekten taraf olduğunu aktaran Sümer, “Konuyla ilgili Önen’i de dinledim. ‘Bunların hepsi CHP’den geldiğimiz için yapılan komplolardır’ diye anlatımları var. Delil ispatlı bir şey çıkarsa gereğini yaparız” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle