Hoşgeldiniz  

Sahil bölgelerinde kiralar fırladı

Semih Köken | 14 Nisan 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

Sahil bölgelerinde kiralar fırladı

Yazlık bölgelerde hem normal daire hem de yazlık ve villa kiralarında büyük artış yaşandığı belirtiliyor. Özellikle Kaş ve Bodrum’daki fiyatlar dikkat çekiyor.

Yaz sezonu için sahil bölgelerine dönük kiralama talebinde korkunç artış olduğu, aylık kiraların ultra lüks villalarda 250 bin dolara kadar çıktığı belirtiliyor.

Bodrum’da kiralar 30-35 bin liradan başlıyor

Hürriyet’ten Gülistan Alagöz’ün haberine göre, Bodrum’da emlak danışmanlık şirketi sahibi Süha Kumbasar, “Kira fiyatı ilçesine, denize yakınlığına, evin özelliklerine göre değişiyor. Ortalamada ise aylık rakamların 30-35 bin liradan başladığını, 175-200 bin liraya kadar çıktığını görüyoruz. Lüks malikanelerde rakamlar milyonu da buluyor” dedi.

Artan fiyatların bölge halkını zor durumda bıraktığını da belirten Kumbasar, memurların şehrin uzak bölgelerine taşınmak zorunda kaldığını ekledi. Yine aynı bölgede emlak danışmanlığı yapan Şebnem Ünlü de geçen yıl aylık kiralama bedeli 20 bin olan ev için bu yıl 35-40 bin lira istenildiğini söyledi. Geçmiş yıllarda, yıllık kiralamada aylık 3 bin 500-5 bin rakamlarının konuşulduğunu belirten Ünlü, “Şimdi yıllık kiralık bulmak zor. Olan da aylık bedeli en az 10 bin liradan hesaplıyor” diye konuştu.

Aylık 250 bin euro

Bodrum’da lüks sitelerde ise milyonluk kiralar söz konusu. Öyle ki burada bir aylık kiralama için ayrılan bütçe ile İstanbul’da bir ev satın almak mümkün. Cennet Koyu’nda bir villa projesinde kiralama hizmeti veren gayrimenkul yatırım uzman Veli Armağan Akyüz, “Ultra lüks villalarda aylık kiralama bedeli yüksek sezon dediğimiz temmuz ağustos döneminde 100 bin ila 250 bin Euro arasında değişiyor. 250 bin Euro olan villa bir yabancı tarafından kiralandı. Rezidans daireler için istenen rakam ise aylık 30-45 bin Euro” dedi.

Hürriyet’teki haberde, Çeşme ve Alaçatı’da müstakil evlerin aylık fiyatının 70-150 bin TL arasında değiştiği belirtilirken, Kaş’ta ise villa günlük kirasının 4-15 bin TL arasında değiştiğine dikkat çekildi.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yoğun bir kiralama talebinin gözlendiği Antalya’da ise kiraların yüzde 100 arttığı belirtildi. 1+ 1 dairelerinin kirasının bile 5 bin liraya kadar çıktığı normal daire kiralarının ise aylık 15-20 bin TL’ye ulaştığı ifade ediliyor.

Son bir yılda kiraların Antalya ve Muğla’da yüzde 271 arttığına dikkat çekiliyor. Kira artış oranı Mersin’de yüzde 147, İzmir’de yüzde 119, Balıkesir’de yüzde 75 ve Aydın’da yüzde 50 arttığı kaydedildi.


Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle