Hoşgeldiniz  

Rus tur operatörlerini şaşırtan ‘Türkiye’ haberleri!

Semih Köken | 04 Mart 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm A- A+

Rus tur operatörlerini şaşırtan ‘Türkiye’ haberleri!

Rus basınında son günlerde Türkiye ve Mısır turlarının fiyatlarında keskin bir düşüş olduğuna dair haberler Rus tur operatörlerini şaşkınlığa uğrattı.

2 Mart Çarşamba gününden bu yana Rus basınında Türkiye ve Mısır tatil fiyatlarının sert düştüğüne yönelik haberler yayınlanıyor.

‘Yüzde 65 düştü’ haberleri!

Rus basınında “Türkiye ve Mısır’da beş yıldızlı otellerde tatiller yüzde 65’e varan indirimlerle satılıyor” başlığıyla pek çok haber yayınlandı.

Rus Tur Operatörleri Birliği(ATOR) basın servisine konuşan tur operatörleri bu tür haberlere çok şaşırdıklarını ifade ediyor.

Olmayan bir şeyin yazılması karşısında şaşkınlığa uğrattıklarını belirten tur operatörleri şu anda doğal olarak piyasada “sıcak turlar” olmadığını belirtiyor.

ATOR analistlerinin tur operatörleri rezervasyon sistemlerinden elde ettiği verilerde Türkiye ve Mısır turlarında fiyat düşüşünün söz konusu olmadığını tam aksine artış olduğunu ortaya koyuyor.

Tam tersine Türkiye ve Mısır tur fiyatları yüzde 80’den fazla arttı

Rus Seyahat acentelerinin 1001 tur ağı istatistiklerine göre Türkiye yönüne Şubat sonunda iki kişilik 3 yıldızlı otelde 10 günlük paket turun fiyatı 73 bin 166 ruble idi .

Şimdi ise Türkiye’ye yönelik aynı özellikte paket turun minimum fiyatı 127 bin rubleye yükseldi.

Buna göre Türkiye’ye tur fiyatlarını Şubat ortasına göre yüzde 80’den fazla arttı.

4 ve 5 yıldızlı otellerde de aynı fiyat artışı söz konusu.

Mısır turlarında da Türkiye’ye benzer fiyat artışları yaşanıyor.

Fiyatlardaki artışın temel sebebi rublenin değer kaybı

ATOR’da yer alan değerlendirmeye göre Türkiye ve Mısır tur fiyatlarındaki artışın temel nedeni, rublenin dünya para birimleri karşısında değer kaybetmesi. Tur operatörleri Türk otellerine Euro üzerinden Mısır otellerine ise dolar üzerinden ödeme yapıyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle